Het truffelseizoen in het Franse Perigord belooft uitzonderlijk te worden

Het truffelseizoen in het Franse Périgord belooft dit jaar heel bijzonder te worden. Na een aantal teleurstellende jaren kijken de truffeltelers uit de Dordogne uit naar een uitzonderlijk jaar, zowel op het gebied van de kwaliteit als op het gebied van de kwantiteit.

“Deze zomer is precies de juiste hoeveelheid regen gevallen. Daarna volgde wat de weersomstandigheden betreft een perfect uitgebalanceerde herfst. Op dit moment zitten we midden in de winter en hadden we de afgelopen dagen te maken met een intense kou en temperaturen van onder de 5°C, ideale omstandigheden die de rijping van de truffels bevorderen”, vertelt truffelteler Édouard Aynaud.

“Alle professionals, vooral die werkzaam in de horeca, weten dat de kwaliteit van de truffels dit jaar echt goed is. Daardoor bestelt iedereen tegelijk truffels, maar we kunnen daar op dit moment niet altijd meteen op reageren.”

Prijzen tussen de 800 en de 1000 euro per kg
“De voor de truffels te betalen bedragen lijken op het eerste gezicht misschien astronomisch, maar in vergelijking met de hoeveelheden die door klanten worden gekocht, ligt de situatie toch heel anders. Er zijn mooie truffels ter grootte van een pingpongbal die ongeveer 25 euro kosten. Deze prijs is zeer schappelijk voor een uitzonderlijk product als de truffel dat slechts in kleine hoeveelheden kan worden geconsumeerd. Ik denk dat het vooroordeel dat truffels enkel zijn voorbehouden aan de elite moet worden doorbroken, omdat dit volledig onjuist is. Kom maar naar onze markten en ontdek ze zelf!”

Bron: leparisien.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven