Deliveroo verhoogt leveringen van levensmiddelen

VK: Aldi stopt met Deliveroo-leveringen nu klanten terugkeren naar winkels
Aldi stopt met het bezorgen van boodschappen via Deliveroo om zich te concentreren op zijn eigen thuiswinkelservice nu consumenten in grotere getale terugkeren naar winkels. Ongeveer 100 van de 950 Britse winkels van de Duitse retailer boden boodschappenbestellingen en thuisleveringen via Deliveroo aan tijdens de pandemie, toen het winkelend publiek er steeds vaker voor koos om online te winkelen.
Bron: theguardian.com 

Deliveroo verhoogt leveringen van levensmiddelen
Deliveroo blijft de omvang van zijn boodschappenbezorgingsactiviteiten vergroten ondanks concurrentie van ultrasnelle start-ups, zo onthulde het bedrijf. In het 4e kwartaal van 2021 maakten on-demand boodschappen-leveringen 8% uit van de bruto transactiewaarde (GTV) van het bedrijf, tegen 7% in de 1e helft van 2021 en 6% in 2020. Eind 2021 had Deliveroo wereldwijd meer dan 11.000 supermarktsites live, tegen meer dan 10.000 aan het eind van het 3e kwartaal van 2021. In het VK bedroeg Deliveroo's GTV € 832 mln in het 4e kwartaal van 2021, een stijging van 36% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020 en van 12% ten opzichte van het 3e kwartaal van 2021.
Bron: talkingretail.com 

Zwitserland: Migros Group ziet omzet in 2021 met 2,2% stijgen
De Zwitserse Migros Group zag zijn geconsolideerde omzet exclusief desinvesteringen in 2021 met 2,2% stijgen tot €27,7 mld, gestimuleerd door online verkopen. De omzet van de online retail groeide met 15,6% tot € 3,1 mld en was goed voor 11,2% van de totale omzet, aldus het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com 

Auchan Portugal breidt klantenervaring uit met 'Auchan Live'
Auchan Retail Portugal heeft de uitrol aangekondigd van Auchan Live, een reeks evenementen met als doel live en gedenkwaardige ervaringen te creëren voor consumenten. Het concept omvat de introductie van speciale evenementenruimtes in de winkels, met een regelmatige programmering, waaronder een academie, een videowall en een ruimte met regionale producten.
Bron: esmmagazine.com 

Aldi opende vorig jaar 31 nieuwe winkels in Italië
Discounter Aldi heeft zijn aanwezigheid in Italië in 2021 verder versterkt met de opening van 31 nieuwe winkels. Het netwerk van de retailer bestaat nu uit 138 supermarkten in 6 regio's in Noord-Italië; Piëmont, Lombardije, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Alto Adige en Emilia-Romagna.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Blakemore boekt forse omzetstijging tijdens kerstperiode
Groothandelaar AF Blakemore & Son heeft een omzetstijging van 18% aangekondigd voor de 4 weken eindigend op 2 januari. Het bedrijf zei dat zijn speciaal gebouwde distributiecentrum in Bedford betekende dat het in staat was om aan de sterke vraag van klanten te voldoen.
Bron: talkingretail.com 

IGD onthult topwinkels om in 2022 te bezoeken
IGD, leverancier van supermarktinzichten, analyses en toekomstverkenningen, onthult de must-see winkels die grenzen verleggen en de sector vooruit helpen. De nieuwe studie 'Top stores to visit in 2022' laat zien hoe retailers blijven investeren in hun fysieke vastgoed om shopperbestemmingen te creëren die concurreren met andere winkels en de groeiende online en quick commerce kanalen. De lijst van must-see stores omvat: spannend en ervaringsgericht: K-Citymarket, Tammisto, Finland, pioniers van Finland's 1e hydrocultuur kruidenkas en Europa's 1e op hypermarkten gebaseerde brouwerij; digitaal aangestuurd: Carrefour Flash, Parijs, Frankrijk, een naadloze ervaring en toegankelijk voor iedereen; uiterst efficiënt: Kaufland, Bergkamen, Duitsland, op een effectieve manier voldoen aan de missies van de shopper; Omnichannel native: TYPY, Düsseldorf, Duitsland, verbeterde service en ervaring gedreven door data; natuurlijk duurzaam: Asda, Milton Keynes, VK, vermindering van plastic met een speciale navulzone.
Bron: igd.com 

Italië: iN's Mercato trapt jaar af met 7 nieuwe winkels
De Italiaanse discounter iN's Mercato is het jaar 2022 begonnen met de opening van 7 nieuwe winkels in Noord- en Midden-Italië. In de eerste helft van januari opende de retailer 6 nieuwe winkels in de regio's Ligurië, Piëmont, Lombardije, Emilia Romagna en Abruzzo. Op 26 januari volgt de opening van een nieuwe winkel in Binago (Como), waarmee het totaal aantal nieuwe openingen op 7 komt.
Bron: esmmagazine.com 

Lidl GB benoemt nieuwe CCO
Lidl heeft de benoeming aangekondigd van Peter de Roos als CCO voor haar activiteiten in Groot-Brittannië. De Roos, voorheen CCO van Lidl Nederland, wordt per 1 april bij Lidl GB verantwoordelijk voor inkoop, marketing en promotionele activiteiten. Hij rapporteert aan voormalig CCO Ryan McDonnell, die volgende maand de CEO-rol overneemt van Christian Härtnagel.
Bron: kamcity.com 

Britten gooien elk jaar voor meer dan € 1,1 mld aan AGF weg
Uit onderzoek van Sainsbury's blijkt dat het aantal gezondere, duurzamere voornemens voor het nieuwe jaar enorm toeneemt: 1 op de 5 Britten belooft minder voedingsmiddelen te verspillen, terwijl nog eens 1 op de 10 ernaar streeft zijn CO2-voetafdruk te verkleinen en tweedehands te kopen. Uit onderzoek blijkt dat elk jaar 914 mln aardappelen, 733 mln tomaten en 728 mln wortelen worden verspild. Als onderdeel van haar merkbelofte 'Helping Everyone Eat Better' heeft Sainsbury's lekkere, gezonde en betaalbare recepten onthuld voor winterverwarmende soepen, ontworpen om klanten te helpen hun voedselverspilling te verminderen.
Bron: about.sainsburys.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven