Nieuw-Zeelandse appelexporteur opent nieuw koel- en verpakkingsstation

Kelston Orchards, een familiebedrijf in Nieuw-Zeeland, heeft de omvang van zijn verpakkings- en koelstation in Hawke's Bay meer dan verdubbeld om in te spelen op de toegenomen wereldwijde vraag naar Nieuw-Zeelandse appelen.

Kelston Orchards, gelegen in het hart van de appelteeltregio van Nieuw-Zeeland, verpakt appelen die in hun 15 boomgaarden worden geteeld en levert ook diensten na de oogst aan enkele van de grootste telers in Hawke's Bay.

De nieuwe koelruimte voor afgewerkte producten van 1.200 m2 heeft een opslagcapaciteit van 1.600 pallets en komt bovenop de huidige ruimte van 3.000 m2 met 12.000 bakken. De ultramoderne verpakkingsruimte van 2.500 m2 is uitgerust met een meerbaans invoer- en optisch sorteersysteem dat 60 bakken per uur kan verwerken.

Dankzij de technologie die in Frankrijk is ontwikkeld door MAF Roda Agrobitoics, beschikt de fabriek over een hoogwaardig bewerkingssysteem dat ervoor zorgt dat de appelen op een delicate manier worden bewerkt en dat de kwaliteit op geen enkel punt tijdens het proces in gevaar komt. Wanneer er geen exportappelen worden verpakt, zal het verpakkingscentrum ook worden gebruikt om lokale telers van zomerfruit te ondersteunen. "We hebben een lange weg afgelegd sinds we het bedrijf 40 jaar geleden oprichtten," aldus Tony Harington, eigenaar van Kelston Orchards.

"De nieuwe ontwikkeling is een belangrijke mijlpaal voor ons team, aangezien we de inmiddels gesloopte oude fabriek van 900 m2 zijn ontgroeid en onze strategie is om ervoor te zorgen dat onze infrastructuur gelijke tred houdt met onze groei. Het is een prachtig hulpmiddel voor ons bedrijf, dat ons de mogelijkheid biedt om ons fruit efficiënter te sorteren en te verpakken en een hoog serviceniveau te bieden aan de boomgaarden die met ons samenwerken."

Kelston Orchards exportpartner, Te Mata Exports, zei dat de nieuwe geavanceerde verpakkingstechnologie dient als een belangrijk groeiplatform. "De aanzienlijke investering van de familie Harington geeft blijk van een enorm vertrouwen in de sector en de toekomstige wereldwijde vraag naar Nieuw-Zeelandse appelen", aldus directeur Murray Tait van Te Mata Exports.

"Het verpakkingsstation heeft de capaciteit om elk jaar meer appelen van topkwaliteit te exporteren naar onze klanten in Azië en de belangrijkste wereldmarkten. Faciliteiten als deze zorgen ervoor dat Nieuw-Zeeland zijn reputatie als toonaangevende teler, verpakker en exporteur van eersteklasproducten behoudt."

Wanneer de hele fabriek op volle capaciteit draait, werken er 130 mensen en worden er 10.000 kartons appelen per dag geleverd.

Voor meer informatie:
Murray Tait
Te Mata Exports 
+64 27 4835 055
murray@temataexports.co.nz 
www.temataexports.co.nz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven