Hardt Hyperloop:

"Hyperloop moet duurzaam alternatief worden voor korte afstandsvluchten"

Hardt Hyperloop werkt in Nederland aan de ontwikkeling van de hyperloop. Zij schetsen hiermee een scenario voor de nabije toekomst. De hyperloop moet een duurzaam alternatief worden voor korte afstandsvluchten. Een van de grote voordelen ten opzichte van reizen met een vliegtuig, is dat de Hyperloop reizigers tot in stadscentra brengt. UNStudio heeft samen met Hardt Hyperloop onderzoek gedaan naar de reisbeleving van passagiers en het ontwerp van de stations dat hierin een grote rol speelt.

Comfortabel en rustgevend
Door gebruik te maken van VR-technologie heeft Hardt kwalitatief onderzoek gedaan naar hoe passagiers het reizen ervaren in een voertuig zonder ramen, met positieve resultaten. "Gebruikers omschrijven zowel het station als voertuig als ruimtelijk, comfortabel en rustgevend. Hyperloop wordt ervaren als openbaar vervoer van hoge kwaliteit, en toch zullen de ticketprijzen vergelijkbaar zijn met wat men gewend is van bestaande transportmiddelen", aldus Mars Geuze, medeoprichter van Hardt Hyperloop.

Met de hyperloop naar Berlijn
De route van Amsterdam naar Berlijn is slechts één van de vele routes in het netwerk waarmee Hardt Hyperloop Europese steden met elkaar wil verbinden. Door de hoge snelheid en flinke reductie van CO2-uitstoot is de hyperloop dan ook een duurzaam alternatief voor korte afstandsvluchten. Ben van Berkel, founder van UNStudio/ UNSense dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de hyperloop ‘stations, zegt hierover: "Door verstedelijking hebben we te maken met uitdagingen op het gebied van infrastructuur die niet oplosbaar zijn met onze huidige modaliteiten. Een duurzaam alternatief voor vliegen is daarom noodzakelijk. De hyperloop biedt dit alternatief waarbij reizigers ook nog eens een naadloze aansluiting wordt geboden met andere transportmodaliteiten in binnensteden van bestaande steden."

Ervaar het zelf
In de Hyperloop Experience video laat Hardt Hyperloop zien hoe het reizen via hyperloop eruitziet. In deze 3D-animatie word je meegenomen in de reis van Amsterdam naar Berlijn en ervaar je dit door de ogen van de passagiers.

Bron: FME


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven