Druivenoogst begonnen in Braziliaanse deelstaat Paraná

Druiventelers in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Paraná zijn begonnen met de oogst van de druiven, die zal duren van januari tot maart, afhankelijk van de regio en de variëteit. De staat is de zesde grootste nationale producent van de vijfde meest geteelde fruitsoort ter wereld.

Uit een studie van de CNA blijkt dat de zuidoostelijke regio goed is voor 40% van de AGF-productie in Brazilië. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), van de Verenigde Naties, was Brazilië in 2019 verantwoordelijk voor 1,4 miljoen ton druiven, wat overeenkomt met 1,9% van de wereldproductie, geoogst op 73.700 hectare, volgens het Braziliaanse Instituut voor Geografie en Statistiek (IBGE).

In 2020 voerde Rio Grande do Sul de nationale productie aan, die zich uitstrekte tot 19 eenheden van de Federatie, met 51,2% van het volume. Rio Grande do Sul wordt gevolgd door Pernambuco (24,4%) en São Paulo (10,4%).

Op de zesde plaats heeft Paraná in 2020 53.200 ton druiven geoogst op 3.600 hectare, wat neerkomt op 3,8% van de Braziliaanse productie. Tussen 2011 en vorig jaar, onder invloed van de herpositionering van de druiventeelt in het land, kende Paraná een vermindering van 41,5% in beplante oppervlakte en 49,3% in geoogste volumes.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven