Metro zoekt koper voor Belgische tak

Omikron beïnvloedt kerstinkopen in het VK
De kerstinkopen hebben voor de mensen in het VK een andere wending genomen door de toenemende onzekerheid als gevolg van de Omikron-variant, zo heeft het laatste onderzoek van ShopperVista van IGD uitgewezen. Minder dan een derde van de shoppers (32%) verklaarde dat het nieuws over Omikron hun feestelijkheden beïnvloedde en 27% beweerde dat ze hun plannen helemaal hadden opgegeven door de mogelijkheid van last-minute beperkingen.
Bron: esmmagazine.com 

Verkoopt Metro Belgische winkels?
De Duitse retailer Metro is op zoek naar een koper voor zijn Belgische tak, die al jaren geld verliest. De Metro-groep heeft 2 ketens in België: zijn gelijknamige keten van horecaleveranciers heeft 11 winkels in het koninkrijk, terwijl groothandel Makro er 6 heeft. De Belgische zakenkrant De Tijd meldt dat Metro de Rothschild-bank heeft gevraagd alle opties voor een verkoop te onderzoeken en naar verluidt zijn er al gesprekken geweest met geïnteresseerde kopers. De Nederlandse Sligro Group zou er één kunnen zijn, de groep heeft immers al verschillende overnames gedaan in België. Ook supermarktketen Jumbo zou geïnteresseerd kunnen zijn, hoewel de enorme Makro-winkels veel te groot zijn om er alleen een supermarkt in te huisvesten.
Bron: retaildetail.eu 

Spar Ierland introduceert AI-technologie voor een slim bestelplatform
Spar-leverancier BWG Foods is de eerste supermarktketen in Ierland die een slim bestelplatform, ShopLink Pro, in gebruik neemt als onderdeel van een nieuw proefproject in haar winkelnetwerk. Het platform is ontwikkeld door de in de VS gevestigde AI-leider R4 Technologies.
Bron: spar-international.com 

Rusland: X5 benoemt Vladislav Kurbatov om Pyaterochka te leiden
X5 Retail Group ("X5" of de "Onderneming"), een toonaangevende Russische foodretailer die de winkelketens Pyaterochka, Perekrestok en Chizhik exploiteert, heeft wijzigingen in zijn topmanagementteam aangekondigd. Vladislav Kurbatov, voorheen algemeen directeur van de Perekrestok supermarkten, is benoemd tot algemeen directeur van de Pyaterochka buurtwinkels ter vervanging van Sergei Goncharov, die besloten heeft de onderneming te verlaten. Sergei zal als adviseur aan de CEO van X5 verbonden blijven om voor een soepele overgang te zorgen.
Bron: x5.ru 

VK: Ooit 'dieet-geobsedeerde' man richt 'betaalbaar' voedingsbedrijf op
Een fitnessfanaat die toegaf ongezond geobsedeerd te zijn geraakt door het tellen van calorieën is medeoprichter van een nieuw online voedingsbedrijf om anderen te helpen. Sonny Drinkwater had zijn dagelijkse inname teruggebracht tot ongeveer 1.000 calorieën terwijl hij 20 keer per week sportte, totdat hij zich realiseerde dat er iets mis was. Hij zei dat het een "enorme tol" eiste op zijn geestelijke gezondheid terwijl hij op de universiteit zat. Nadat hij meer over voeding had geleerd werd hij medeoprichter van WellEasy om gezond eten voor iedereen betaalbaar te maken.
Bron: bbc.com 

Polen: Żabka Nano autonome winkels aangedreven door AiFi lopen voor op de sector met 25 live locaties
Żabka Groep is nu de grootste keten van autonome winkels in Europa na de introductie van 25 AI-aangedreven winkels genaamd Żabka Nano. Het innovatieve concept maakt snel winkelen mogelijk zonder kassabedienden, wachtrijen of contant geld om producten te verkopen die precies zijn afgestemd op de locatie en de demografische gegevens van de klant. De winkels bestaan in verschillende formaten, zoals zelfstandige winkels geïnspireerd op zeecontainers, traditionele bakstenen winkels en winkel-in-winkelverkooppunten; elk maakt gebruik van door AI aangedreven computervisietechnologie die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met het Amerikaanse technologiebedrijf AiFi.
Bron: prnewswire.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven