Ghanese ananastelers vragen om politiebescherming tegen agressieve projectontwikkelaars

Acht telersgemeenschappen, die ananas verbouwen in de Nsawam-Adoagyiri gemeente in de oostelijke regio van Ghana, hebben een beroep gedaan op de overheid, om hen politiebescherming te bieden tegen de activiteiten van opzichters en projectontwikkelaars in het gebied. De gemeenschappen Fotobi, Amanfo, Attakrom, Kwesidoe, Abirem, Boade, Gonnsee en Obodan voelen zich bedreigd door hun activiteiten, omdat zij schade toebrengen aan hun teeltbedrijven.

Zij hebben ook een beroep gedaan op de Minister van Lands- en Natuurlijke Hulpbronnen, en de Landcommissie om steun te verlenen bij hun actie. Bronnen zeggen dat de opzichters hectaren land hadden ingenomen en overgedragen aan een projectontwikkelaar, die een aantal ananasteeltbedrijven en andere levensmiddelen van de telers had vernietigd.

De telers konden niet naar hun bedrijf om hun oogst binnen te halen vanwege de onveiligheid die door de landwachters was gecreƫerd, die vuurwapens gebruikt, en die van invloed was op hun levensonderhoud; vandaar hun verzoek aan de overheid om politie in het gebied aanwezig te laten zijn om hun eigen leven en eigendommen te kunnen beschermen.

Bron: newsghana.com.gh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven