Wim Bouden van Kiem-X:

"We zijn hoopvol dat de markt van kiemgroenten na de versoepelingen weer aantrekt"

Tholen - De laatste 2 jaar zijn ook voor Kiem-X, gespecialiseerd in kiemgroenten, uitdagend geweest. 'Hoopvol' is echter het woord wat eruit springt bij Wim Bouden van het bedrijf op deze nichemarkt. "De feestdagen waren flauw en we zijn op dit moment al blij als we break-even draaien. We zijn evenwel hoopvol dat tegen Pasen de restricties grotendeels verdwenen zijn, waardoor de mensen met het mooie weer samen zullen komen en de markt weer aantrekt."

Kiemgroenten zijn bij uitstek een product dat veel geconsumeerd wordt bij grote samenkomsten van mensen. "Denk aan trouwerijen, barbecues, feestdagen of in de horeca. Je ziet dat mensen toch sneller alle registers opentrekken als ze zich in grote groepen kunnen verzamelen. Hier komt de vraag naar ons product het meest naar voren. Alleen wordt nu alles een beetje met de handrem erop gedaan", gaat Wim verder. "Feestdagen worden in beperkte kring gehouden en zijn toch wat vromer. Bovendien gaat iemand met een beetje verstand, ondanks dat de horeca tot 23.00 uur open is in België, niet 3 dagen per week in het restaurant zitten."
                                                           
Foto rechts: De nieuwe kweektrommel van Kiem-X met luzernezaden

Er brandt echter licht aan het einde van de tunnel, waardoor Wim vol goede moed naar de toekomst kijkt. "Het gaat de goede kant op. Het is al beter dan vorig jaar en voor het komende jaar ben ik uitermate hoopvol. Virologen zijn voorzichtig optimistisch. Als we over deze golf heen zijn en de boosterprikken zijn gezet, wordt ons een mooie lente en normale zomer beloofd. Dit is gelijk het moment dat onze kiemgroenten het meest in trek zijn." 

De huidige markt voor kiemgroenten vindt Wim moeilijk te duiden. "We hebben al 2 jaar geen normale markt gehad, dus valt hier op dit moment weinig zinnigs over te zeggen. Wel zien we dat de populariteit van de rode radijsscheuten met name opvallend te noemen is. Deze draaien bijvoorbeeld heel goed bij de grootste Belgische keten in de belegde broodjes. De preischeuten blijven de klassiekers, maar de rode radijsscheuten zijn toch met een stevige opmars bezig.

Bovendien hebben we vanaf heden ook lookscheuten in ons assortiment. Deze zijn zeer aromatisch en zouden bij elk feestmaal zeker niet misstaan."

Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf extra heeft geïnvesteerd in de capaciteit voor de kweek van haar kiemen. "We hebben twee nieuwe kweektrommels aangekocht vanuit Tennessee." Hiermee kan de capaciteit worden vergroot en anticipeert Kiem-X op de hogere vraag, waar het bedrijf vanaf april vanuit gaat als het slot weer van de samenleving af is gegaan.

Voor meer informatie:
Wim Bouden
Kiem-X
Peperhol 6
9850 Deinze, België
+32 472-703954
wim.bouden@kiem-x.be     
www.kiem-x.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven