Eerste succesvolle export naar Singapore

Verbeterde koeltechnologie helpt export van Taitung custardappelen

Telers die hun fruit exporteren, staan allemaal voor dezelfde uitdaging: hoe houd je het fruit vers tijdens het verladen en in de opslag? Het vertragen van het rijpingsproces is een van de belangrijkste kwesties bij het vervoer van fruit over lange afstanden. Het helpt om verspilling tijdens de distributie te beperken, wat betekent dat meer fruit kan worden afgezet. Fruit vers houden is van cruciaal belang voor marktuitbreiding en de enige manier om meer klanten te laten genieten van de prachtige smaak van exotisch fruit.

"Neem het district Taitung als voorbeeld. Het tropische klimaat in Taitung is ideaal voor de teelt van een grote verscheidenheid aan fruit, waaronder de unieke Taitung custardappel. Iedereen in Taiwan kent de Taitung custardappel en veel consumenten in het kustgebied van China hebben ooit ook van dit fruit kunnen genieten," zei Huang van Little Farmer.

Het grootste probleem is dat alleen Taiwanese burgers en bezoekers van Taiwan van de Taitung custardappel kunnen genieten. Consumenten moeten persoonlijk naar Taitung gaan om deze custardappelvariëteit te proberen. De meeste Chinese consumenten zullen nooit de kans krijgen om deze buitenlandse smaak te proeven, laat staan potentiële klanten uit Europa en de VS.

Huang: "Er zijn verschillende oorzaken van deze situatie. Ten eerste moet de Taitung custardappel een bepaalde rijpheidsgraad hebben bereikt voordat het fruit kan worden geoogst en voor de retail kan worden klaargemaakt. Als het fruit te vroeg wordt geoogst is het niet meer eetbaar. Een tweede oorzaak is dat Taitung-custardappelen binnen 5-6 dagen na de oogst bederven. Dat is de reden waarom de Taitung custardappel zelden in China of op andere exportmarkten wordt aangetroffen. Luchtvracht is duur en zeevracht duurt te lang."

Het Houkaizhong onderzoeksteam kwam met een idee om de Taitung custardappeltelers te steunen en hun inkomen te verhogen. Een team van specialisten werkte vijf jaar lang aan een oplossing.

"De twee belangrijkste variëteiten custardappelen in Taiwan zijn de Taitung custardappel en de ananascustardappel. Er zijn geen significante verschillen tussen de twee variëteiten wat uiterlijk of textuur betreft. Ananascustardappel worden hoofdzakelijk op exportmarkten afgezet, maar de sector heeft het moeilijk sinds China vorig jaar een tijdelijk importverbod op ananascustardappel afkondigde," legde Huang uit.

De smaak van Taitung custardappelen is superieur aan die van ananascustardappelen en dat is de reden waarom de Taitung custardappel favoriet is bij toeristen die het eiland bezoeken. Het fruit is echter slechts een beperkte tijd rijp en dat geeft altijd een beperking op de export. Na vijf jaar onderzoek heeft het onderzoeksteam van Houkaizhong een technologische doorbraak bereikt. Zij zullen nu beginnen met de bouw van de eerste Taitung custardappel-bewerkingsfabriek. Deze fabriek, de eerste in haar soort, zal Taitung custardappelen bewerken voor de exportmarkt.

Voor meer informatie:
De heer Huang
Little Farmer Co., Ltd.
snake19820220
+886 908 855 099 

Kantoor China:
Wu Mianmian
Xiamen Xingxian Fruit Industry Co., Ltd.
+86 138 5995 6708 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven