Pedram Pandijeh, Ehmann Fruchthandel, over het huidige seizoen:

"Voor de handel in exoten zijn de horeca-beperkingen erg nadelig"

Het is bekend dat exoten tijdens het koude seizoen erg in trek zijn bij de consument. Maar in tijden van Corona zijn de prijzen soms erg hoog vanwege de hoge vrachttarieven. Daarbij komen nog de beperkingen in de horeca, die een merkbaar effect hebben op de verkoop, constateert Pedram Pandijeh, standverkoper bij Ehmann Fruchthandel op de Hamburgse groothandelsmarkt.

Ehmann Fruchthandels is een van de gerenommeerde marktbedrijven in de Hamburgse groothandelshal. Het bedrijf werd vier jaar geleden overgenomen en het assortiment is sindsdien uitgebreid met een verscheidenheid aan exotische en tropische vruchten. Ingevlogen Peruaanse mango's zijn een van de hoogtepunten van het huidige aanbod van de groothandel. "De kwaliteit is buitengewoon goed, en hetzelfde geldt voor het assortiment dat op de markt zal worden gebracht. Aan het begin van het seizoen in november verliep de verkoop nogal traag, maar intussen is de situatie genivelleerd en bevindt de afzet zich op het niveau dat gewoon is voor het seizoen," aldus Pandijeh.


Ready-to-eat mango's uit Peru / Foto: Ehmann Fruchthandel

Stijgende vrachttarieven
Volgens Pandijeh is zowel lucht- als zeevracht soms moeilijk te realiseren. "Opslagruimte wordt steeds schaarser en dus duurder. De vrachttarieven zijn alleen maar gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Aan de verkoopzijde doen de beperkingen in de regionale horeca, een van onze belangrijkste afzetkanalen, zich voelen, waardoor het in de exotische handel over het algemeen vrij rustig is. Door een gebrek aan vraag zijn bijvoorbeeld limes - een typisch horeca-artikel - in zeer korte tijd gehalveerd in prijs."

Afzet van Spaanse mango's neemt toe
Kent-mango's zijn nog steeds veruit het populairst bij de plaatselijke kopers, terwijl andere variëteiten slechts sporadisch hun weg naar de handel vinden. "Peru blijft marktleider tot april, en partijen uit Brazilië worden als aanvulling aangeboden. Wat de laatste jaren merkbaar is toegenomen, is het aanbod van Spaanse Osteen en Kent-mango's. Dankzij de uitstekende kwaliteit en de korte transportroutes worden de Spaanse exoten steeds meer een interessant alternatief voor het overzeese product."

Voor meer informatie:
Pedram Pandijeh
H. Ehmann Fruchthandels GmbH Nachf
Großmarkthalle, Stand 354
Banksstraße 28, 20097 Hamburg, Duitsland
T: +49 (0) 40 33 62 88
pedram@ehmann-frucht.de      
www.ehmann-fruchthandel.de         


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven