Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gabaceras banaan wint "Smaak van het Jaar"

De Gabaceras bananen zijn ook dit jaar door de Spaanse consumenten verkozen tot "Smaak van het Jaar 2022". Dit is al de achtste keer dat het premiummerk van Europlátano deze onderscheiding te beurt valt die smaak, uiterlijk, geur, textuur en algemene tevredenheid evalueert.

De wedstrijd bestaat uit blinde proeverijen georganiseerd door een onafhankelijk laboratorium voor sensorische analyse. Een groep consumenten voert een smaaktest uit zonder de merken te zien. De Gabaceras banaan behaalde uitstekende resultaten op alle geëvalueerde aspecten.

Toonaangevend in het Canarische aanbod
"Gabaceras is een maatstaf geworden voor de banaan afkomstig van de Canarische Eilanden. Het fruit onderscheidt zich in kwaliteit en smaak en wordt nog op de traditionele manier geteeld, met respect voor teler, arbeider en milieu", vertelt Antonio Javier Luis Brito, directeur van Europlátano. "Ons productieproces gebeurt heel zorgvuldig, zowel op de percelen als in het pakstation, het transport en de rijperijen. Alleen zo kunnen we de textuur en de kwaliteit bekomen die het vertrouwen wekken bij de consument. En nu hebben de bananen nog een extra toegevoegde waarde door het buitengewone werk dat onze telers en arbeiders hebben geleverd sinds het begin van de vulkaanuitbarsting op het eiland La Palma."

"En natuurlijk is ook het subtropische en milde klimaat van de Canarische Eilanden van grote invloed. Omdat we ons dicht bij de Europese markt bevinden, kunnen de bananen rustiger rijpen en blijven ze 6 maanden in de plant. De bananen worden daarom rijper geplukt en hebben meer smaak en aroma dan het overzeese fruit. Bovendien voldoet de Canarische banaan aan de Europese gezondheids- en arbeidswetgeving."

Voor meer informatie:
Gabaceras
Tel: +34 922 401 083
info@europlatano.net
www.platanogabaceras.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven