La Grande Bellezza Italiana

Fruit tegen een vaste prijs als succesformule voor teler en consument

Met contracten die vóór het seizoen worden afgesloten kunnen prijzen worden vastgesteld die de teler en de hele toeleveringsketen voldoende vergoeden en ook de consument stabiliteit bieden op prijsgebied. Dit is althans wat La Grande Bellezza Italiana (LGBI), een netwerk van 6 Italiaanse bedrijven en telersverenigingen, beoogt én waar het steeds beter in slaagt. Het merk heeft net het druivenseizoen achter de rug en zit midden in de afzet van rode appelen uit Piëmont.

"We zijn tevreden over het druivenseizoen dat zes maanden geleden van start ging en begin januari is afgerond. De cijfers spreken voor zich: we hebben 3.000 klanten per dag bereikt. Dat is een mooi getal voor een netwerk dat pas 3 jaar geleden het licht zag", vertelt Leonardo Odorizzi namens LGBI.

LGBI werkt een recept uit met drie ingrediënten: goed fruit 'zonder mitsen en maren', boeiende en recyclebare verpakkingen en merkstrategie. "We focussen ons op de traditionele Italiaanse druif, namelijk het Italia ras. Dat is de druif die ongetwijfeld het meest wordt gewaardeerd qua smaak en textuur. De consument een product van constant hoge kwaliteit aanbieden gedurende het hele seizoen blijkt een succesformule te zijn. En we doen dat zonder prijsschommelingen dankzij de contracten die we aan het begin van het seizoen opstellen."

Appeltijd
Op dit moment komt de verkoop van rode appelen uit Piëmont in een stroomversnelling. "Wat geldt voor de druiven, is ook van toepassing op de rode appelen uit Piëmont. In onze vierdelige verpakking hebben we alleen de hoogste kwaliteit appelen van 80+ kaliber die zich onderscheiden met hun uitzonderlijke smaak", vertelt Eraldo Barale, een andere hoofdrolspeler van het netwerk van bedrijven.

LGBI is een project dat Italiaanse telers van noord tot zuid verenigt en focust op het merk van de producent. En de supermarkten weten dat de consument een binding opbouwt met bedrijven en merken, terwijl huismerken het aanbod alleen maar anoniem maken. Ook groenten en fruit rechtstreeks van de teler kunnen niet meer ontbreken in dit concept.

Voor meer informatie:
La Grande Bellezza Italiana
Rete di imprese
C.so Milano 36/A
37138 Verona (Italië)
segreteria@lagrandebellezzaitaliana.it
www.lagrandebellezzaitaliana.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven