Duizenden containers komen in China aan

Piekweek Chileense kersenexport

"De logistiek is dit seizoen de grootste uitdaging. Containers dienen bij de douane grondig te worden gedesinfecteerd en er gelden andere strenge regels. Het gevolg hiervan is dat de containers vertraging oplopen en er zich rijen bij de douane vormen. Dit is best een probleem voor kersen, omdat deze fruitsoort niet bestand is tegen  lange wachttijden," zegt Sebastián Bejares Welkner, commercieel en operationeel manager bij H. Export. 

"De komende twee weken zijn cruciaal voor een succesvol verloop van het seizoen. De prijzen zijn echter volatiel. Deze week beleven we de piek van ons seizoen. Alleen al deze week komen er ruim 5.000 containers in het zuiden van China aan. We hopen dat ons fruit de markt voor 2 februari bereikt, de datum waarop het Chinese Nieuwjaar officieel van start gaat. Het probleem is dat de markt al twee dagen voor de officiële viering van het Chinese Nieuwjaar dichtgaat."

"De kwaliteit van de Chileense kersen die nu op de markt zijn is erg goed. De maten van het fruit zijn veel groter dan andere seizoenen. Naast het goede maatprofiel is ook de kwaliteit van de kersen uitstekend. We hebben de oogst voor de export naar de Chinese markt goed voorbereid en ons fruit zorgvuldig verpakt. Op deze manier verwachten we de markt een premium product te kunnen leveren. In Chili hebben we onze mindset veranderd, waarbij we ons nu echt richten op de teelt van hoogwaardig fruit."

"Meer dan 60% van onze kersen zijn van het formaat Super Jumbo (2J), Premium (3J) en Super Premium (4J). Momenteel verladen we de rassen Santina, Kordia, Regina, Lapins, Royal Dawn, Bing en Skeena. We maken gebruik van de geavanceerde Cherry Vision 3.0 sorteerder van Unictec, die ons in staat stelt kersen te sorteren op maat, kleur, interne en externe afwijkingen en rijpheid."

"Alles is klaar om er een succesvol seizoen van te maken. We hopen oprecht dat er gauw een einde komt aan de huidige vertragingen, zodat onze kersen de markt op tijd bereiken."

Chileense pruimen
Naast kersen exporteert H. Export ook pruimen. Het bedrijf begint deze week aan de pruimenoogst. Het seizoen duurt ongeveer vier weken, tot half februari. De pruimen van H. Export worden eveneens naar China geëxporteerd.

Voor meer informatie:
Sebastián Bejares Welkner
H Export
+56979692603
Wechat: SebCherry
h-export.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven