"Vraag naar Chinese kool uit Polen bereikt hoogtepunt"

De afzet van in Polen geteelde Chinese kool is sterker dan vorig jaar rond deze tijd. Tot dusver verliep het seizoen redelijk normaal, hoewel de verwachting is dat de prijs, die nu al hoger is dan vorig seizoen, zal blijven stijgen. 

Het Poolse seizoen van Chinese kool is nog niet voorbij en in termen van afzet verloopt het huidige seizoen beter dan het voorgaande, zo laat Kornelia Lewandowska weten, salesmanager bij het Poolse AGF-exportbedrijf Green Best. "Voor deze tijd van het jaar kent het Poolse seizoen van Chinese kool een typisch verloop. De vraag naar het product is op zijn hoogtepunt en Poolse telers hebben ruim voldoende product beschikbaar voor de export. Het seizoen verloopt vooralsnog beter dan het vorige, toen we minder Chinese kool afzetten dan we dit jaar tot nu toe al hebben verkocht."

Naast de bevoorrading van de lokale Poolse markt exporteert Green Best haar kool momenteel voornamelijk naar één andere markt. Lewandowska: "Momenteel leveren we onze Chinese kool hoofdzakelijk aan Estland en de binnenlandse Poolse markt. We hebben ondervonden dat het lastig is om gekoeld transport te vinden, maar gelukkig zijn sommige van de bedrijven waar we al jaren mee samenwerken erin geslaagd om het transport voor onze klanten te regelen."

"We verwachten de komende weken veel verschillende soorten Chinese kool te kunnen leveren. De prijzen zijn aanzienlijk hoger dan vorig jaar en de verwachting is dat ze zullen blijven stijgen," zegt  Lewandowska tot slot. 

Voor meer informatie: 
Kornelia Lewikowska
Green Best
+48 737 602 848
kornelia.lewikowska@greenbest.pl 
www.greenbest.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven