Bertus van Tricht, AGF Direct:

"Begin februari verwacht ik wel een opleving op de bloemkoolmarkt"

Tholen - De afzet van bloemkool verloopt de eerste weken van het jaar bijzonder rustig, vertelt Bertus van Tricht van AGF-Direct uit Zwaagdijk. "Nu is dat ook wel normaal voor de tijd van het jaar. Tussen Kerst & Oud en Nieuw verkoop je geen bloemkool, dan zijn vervolgens in de eerste week van het jaar de scholen nog dicht en is het nog bouwvak, pas in de tweede week komt het leven weer op gang en staat er weer bloemkool op tafel."

"Vorig jaar waren er nog tekorten links en rechts, maar daar is dit jaar  geen sprake van. Extreem weer blijft de teeltgebieden bespaard en zowel de aanvoer van Franse als Spaanse bloemkool blijft redelijk op peil. Het prijsniveau ligt rond de 6-6,50 euro. Nu verloopt de afzet nog rustig, maar begin februari verwacht ik zeker een opleving op de markt. Dan staan er ook weer de nodige acties gepland."

AGF-Direct richt zich bij de import volledig op Spaanse bloemkool en laat de Franse links liggen. "Het scheelt heel wat kilometers, maar onze ervaring is dat de Nederlandse consument liever de Spaanse soorten wil, deze zijn gerelateerd aan de Hollandse rassen terwijl de Roscoff-bloemkool uit Bretagne veel harder zijn. Kwalitatief is de bloemkool dit jaar erg goed."

De afzet van witlof verloopt een stuk lastiger. "Die verkoop liep richting de feestdagen wel goed door, maar is nu een stuk minder. Kwalitatief verloopt het seizoen goed, maar met de nieuwe pennenoogst zijn de opbrengsten groot en liggen de prijzen met 50-60 cent per kilo op een laag niveau."

Voor meer informatie:
Bertus van Tricht
AGF-Direct 
Groothandelsmarkt 2
1681 NN, Zwaagdijk
+31 (0)85 303 2637
Bertus@agfdirect.nl   
www.agfdirect.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven