De Notenbeurs gaat samenwerking aan met Spaanse walnotenleverancier Finca La Noguera

"Beste klimatologische omstandigheden in Europa voor de walnotenteelt"

De NotenBeurs, groothandel in noten en zuidvruchten gaat een samenwerking aan met Finca La Noguera een Spaanse leverancier van Walnoten. "Veel van onze walnoten komen uit Frankrijk, China en de USA. Nu kunnen we daar dus ook Spanje aan toevoegen," aldus Hans David, inkoper bij De NotenBeurs.
Finca la Noguera is een bedrijf dat zich toelegt op de productie van walnoten van hoge kwaliteit. "De omvang van deze boerderij (klein) zorgt voor betere zorg en aandacht om een hoge kwaliteit en voortreffelijke smaak van zijn walnoten te bereiken."

In het Ebro-bekken, met productieboerderijen in Lleida en Huesca ligt een gebied dat voldoet aan de beste klimatologische omstandigheden in Europa voor de walnotenteelt. In deze Spaanse regio maken het klimaat en de kwaliteit van de grond het een onverslaanbaar gebied voor de teelt en productie van deze heerlijke walnoot."

"Klimatologische kenmerken van het gebied zijn: koude winters, weinig neerslag, water uit de Pyreneeën van uitstekende kwaliteit en in voldoende hoeveelheid om het gewas te bevoorraden. Dat geeft de mogelijkheid om de best beschikbare variëteiten te planten. Daarnaast worden de ‘gepelde’ noten per batch ontdaan van de schil, wat de smaakgarantie en houdbaarheid ten goede komt", vervolgt David. "Door de samenwerking met La Noquera voegen wij een unieke, hoge kwaliteit walnoot aan ons assortiment toe die uitmunt in smaak en structuur."

"Walnoten zijn een van de gezondste noten die er zijn, omdat deze noten heel veel antioxidanten bevatten. Dit zijn stoffen die het lichaam helpen om te herstellen van vrije radicalen. Onder andere hierdoor is de consumptie van walnoten in Nederland groot. En dus is het voor ons als groothandel belangrijk vanuit verschillende origine te kunnen voorzien in de vraag. Oogsten kunnen uiteraard mislukken door slechte weersomstandigheden en daarom is het prettig alternatieven te hebben als leverancier. Klimaat heeft niet alleen een grote invloed op de teelt, maar resulteert ook in de karakteristieke smaak van de noten. Waar soms een walnoot wat bitter kan zijn hebben deze Spaanse walnoten een bijzonder zachte smaak en fijne bite."

Voor meer informatie:
Paul Dekker (sales manager)
De NotenBeurs
Nijverheidscentrum 24
2761 JP Zevenhuizen
Tel: 0180-637063
Mob: 06-53757241
p.dekker@notenbeurs.nl 
www.notenbeurs.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven