Logistiek vastgoed met uitbreidingspotentieel

Mecklenburger Ernte verdubbelt ruimte in logistiek centrum Verdion in Gallin

Europa-brede projectontwikkelaar en investeerder Verdion heeft een tweede unit met 10.595 m² ruimte in het logistiek centrum in Gallin, ten oosten van Hamburg, verhuurd aan de producentenorganisatie Mecklenburger Ernte, zo meldt het bedrijf. Dit betekent dat de vereniging van groente- en fruittelers, waarvan Behr Gemüse Garten, een dochteronderneming van Behr AG, de grootste aandeelhouder is, haar capaciteit op de locatie verdubbelt.

Mecklenburger Ernte had deze zomer al een twaalfjarig huurcontract ondertekend voor de 11.800 m² grote uitbreiding (Unit 3) aan de Neu-Galliner-Ring 14-16. Het gebouw zal eind januari klaar zijn en zal ultramoderne logistieke, opslag-, kantoor- en gemeenschappelijke ruimte bieden, evenals parkeergelegenheid voor vrachtwagens.

In de nieuwe transactie heeft EO Mecklenburger Ernte nu een 10,5-jarig huurcontract getekend voor Unit 2 van het logistieke centrum. Hiermee zet de onderneming een eerder tussentijds huurcontract in Unit 2 om in een verbintenis op lange termijn. Met deze overeenkomst verdubbelt de organisatie de capaciteit voor verwerking en opslag op de locatie en wordt de logistiek verder geoptimaliseerd. Unit 1 wordt op lange termijn verhuurd aan DB Schenker.

Verdion had het centrum in maart 2019 gekocht voor het Verdion European Logistics Fund (VELF) 1, dat investeert in last-mile logistieke activa en activa met toegevoegde waarde in Noord- en Centraal-Europa. Naast de twee bestaande eenheden heeft het team ook mogelijkheden voor uitbreiding van ruimte vastgesteld.

Efficiëntieverbetering
Valerie Setz, asset manager bij Verdion: "Met de verhuur aan Mecklenburger Ernte benutten we het volledige potentieel van de site en bieden we de huurder een verdubbeling van de capaciteit en dus een verhoging van de efficiëntie voor de supply chain. Tegelijkertijd heeft de verlenging van het contract door de bestaande huurder onze plannen versneld en daarmee onze verwachtingen voor het fonds overtroffen."

Florian Stöbe, hoofd Investment - Germany bij Verdion: "Dit is precies het type vastgoed waar we naar blijven zoeken in onze investeringsstrategie om bestaande gebouwen te upgraden door middel van technische innovatie, ontwikkeling en actief asset management. De herinrichting, de intensivering van de ruimte en het efficiënte gebruik van oude bedrijfsterreinen vereisen een grondige expertise. De daaruit voortvloeiende voordelen voor zowel de investeerders als de lokale economie maken de aandacht hiervoor echter zeer aantrekkelijk."

Logistiek vastgoed met uitbreidingspotentieel
Het logistiek centrum in Gallin is een van de acht locaties die al zijn veiliggesteld voor het VELF 1-fonds van € 310 miljoen. In Duitsland verwierf Verdion in de zomer een logistiek pand van 10.200 m² met uitbreidingspotentieel in Lützen, ten zuiden van Leipzig. In Denemarken werden twee faciliteiten in de buurt van Kopenhagen toegevoegd met een waarde van ongeveer € 30 miljoen.

Voor meer informatie:
EO Mecklenburger Ernte GmbH
Wölzower Weg 7
D-19243 Wittenburg, Duitsland
Tel: +49 38 852 6800
info@eo-gmbh.de 
www.eo-gmbh.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven