In Japan kan een dozijn pineberry’s € 60 kosten

Ananasaardbei vanaf nu ook op de percelen in het Zuid-Spaanse Lepe

De pineberry gelijkt op een aardbei. Alleen is hij wit van kleur en heeft hij een intense smaak en geur die doet denken aan ananas. Pineberry, of ananasaardbei, verrast consumenten over de hele wereld en valt zeer in de smaak in landen als Japan, waar het fruit bekend staat als shiroi houseki, wat "wit juweel" betekent. De prijs verklaart deze bijnaam, want een dozijn pineberry’s kan voor € 60 over de toonbank gaan.

Ananasaardbei werd voor het eerst op de markt gebracht in 2011. Pineberry is overigens helemaal niet het resultaat van een genetische manipulatie, het is een oud ras dat in 1700 vanuit Chili in Frankrijk arriveerde. De witte kleur is het gevolg van een tekort aan een bepaald soort eiwit dat aardbeien rood kleurt wanneer ze rijpen.

Het was een Nederlandse ingenieur die er door natuurlijke hybridisatie in slaagde de variëteiten Fragaria chiloensis en Fragaria virginiana samen te voegen en tot dit delicate fruit te komen dat wordt gekenmerkt door een intens aroma.

En nu doet de teelt ook zijn intrede in het Zuid-Spaanse Lepe. De witte aardbeien uit Huelva liggen momenteel al in het schap en vinden ook gretig afzet bij banketbakkers.

Bron: diariodehuelva.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven