Braziliaanse fruitsector breekt record met meer dan 1 miljard dollar aan export

De Braziliaanse fruitsector heeft in 2021 de kaap van 1 miljard dollar (876,8 mln euro) aan fruitexporten bereikt. Het land stuurde ongeveer 1,2 miljoen ton fruit naar de internationale markt, 18% meer in volume geregistreerd in het vorige jaar. De inkomsten bedroegen 1,060 miljard dollar, wat neerkomt op een groei van 20%.

Volgens de Braziliaanse Vereniging van Producenten en Exporteurs van Fruit en Derivaten (ABRAFRUTAS) werd de verkoop op de internationale markt aantrekkelijker en werd deze geïntensiveerd door de waardestijging van de dollar en de euro ten opzichte van de real. Het weer was een andere factor die de teelt bevorderde, er werd goed geoogst, dat wil zeggen dat de productiviteit en de kwaliteit toenamen, vooral van de gewassen die tot de top van de export behoren.

Mango was het meest geëxporteerde fruit in 2021, met ongeveer 272.500 ton verscheept fruit. Het staat aan de top van de export en steeg met 12% ten opzichte van de verschepingen in dezelfde periode in 2020.

Wat procentuele stijgingen betreft, springt de export van appelen eruit, met een verkoop van 79% meer dan in 2020, en 58% in volume. Er werd 99.000 ton fruit verscheept naar de internationale markt, voornamelijk de Europese markt, die goed is voor ongeveer 70% van de verscheping van Braziliaans fruit.

De export van Braziliaanse druiven is in de loop van het jaar sterk toegenomen. Er werd een groei genoteerd van 55% in volume en 43% in waarde. Ook papaja's, citroenen en meloenen kenden een sterke groei in exportcijfers.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven