Kenia: Burgerwachten ingehuurd om bendes te bestrijden die avocado's stelen

Kenia ziet een toename van georganiseerde criminele bendes die het gemunt hebben op avocadotelers. Door de groeiende vraag naar avocado's in de VS en Europa is Kenia vorig jaar Zuid-Afrika voorbijgestreefd en de grootste exporteur van avocado's op het Afrikaanse continent geworden.

Er worden nu burgerwachten gevormd om de oogst te beschermen, die worden ingehuurd om teeltbedrijven en avocadoboomgaarden te bewaken. Het is gevaarlijk werk: mensen kunnen gewond raken en zelfs gedood worden.

Een teler zegt dat hij actie heeft moeten ondernemen omdat hij het slachtoffer is geworden van de dieven. "Je kunt het hele teeltbedrijf omheinen, maar dat houdt ze niet tegen," zegt hij, terwijl hij laat zien waar zijn prikkeldraadomheining is doorgeknipt. "Je besteedt een heel seizoen aan het verzorgen van je gewassen en dan worden in één nacht al je vruchten in een paar uur gestolen."

Avocado's worden in Kenia meestal tussen februari en oktober geoogst, maar de dieven hebben het gemunt op de onrijpe vruchten. Om de zwarte markt in te dammen, hebben de autoriteiten een verbod ingesteld op de export van avocado's van november tot eind januari.

Bron: the-star.co.ke


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven