GMO-erkenning voor Harvest House en ZON

Deze maand kregen twee Nederlandse producentenorganisaties in de sector groenten en fruit een erkenning. Het gaat om Harvest House en ZON, voluit de Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland U.A. en Coöperatie Harvest House U.A. 

Een erkenning is een voorwaarde om de subsidie Gemeenschappelijke marktordening (GMO) Groenten en fruit aan te vragen. Zo kunnen de productenorganisatie hun groenten- en fruitproductie verduurzamen of verbeteren. Alle producentenorganisaties met een erkenning staan in deze lijst

ZON
ZON is gevestigd in Venlo en heeft 155 leden uit Nederland en Duitsland. De organisatie heeft een erkenning voor alle producten die onder de sector groenten en fruit vallen. Directeur John Willems: “ZON heeft ongeveer een jaar gewerkt aan de voorbereiding en is erg blij met de erkenning. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van onze organisatie en toekomstige ontwikkeling van onze leden.” 

Harvest House
Harvest House komt uit Maasdijk. De organisatie heeft 71 leden, waarvan waarvan 68 leden uit Nederland, Frankrijk en Portugal. Coöperatie Harvest House heeft een erkenning voor de teelt van tomaten, komkommers, aubergines, paprika’s en courgettes.

“Coöperatie Harvest House U.A. is blij met haar erkenning en de mogelijkheden die deze erkenning biedt ten aanzien van de GMO Groenten en Fruit”, reageert Silvia Janssen-Voorbij, directeur Coöperatiezaken en R&D. “Wij hebben dan ook een operationeel programma ingediend, waarin het collectief ontwikkelen van innovatieve, datagedreven en duurzame oplossingen centraal staat. Oplossingen die bijdragen aan de realisatie van de langetermijn- doelstellingen van Harvest House alsmede aan de actuele uitdagingen voor haar leden en de sector.” 

Europese regeling
De producentenorganisaties zijn verenigingen van producenten van groenten en fruit. Zij vormen een belangrijke schakel in de GMO Groenten en Fruit. De erkende producentenorganisaties in de sector groenten en fruit hebben toegang tot Europese subsidies voor operationele programma’s. Deze subsidies kunnen zij via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aanvragen. RVO voert dit beleid van de Europese Unie uit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven