Veelbelovende Zuid-Afrikaanse hardfruitoogst

De oogst van Zuid-Afrikaans hardfruit is in volle gang en telers rekenen op een goede oogst. Dankzij de overvloedige regenval beschikken ze over voldoende irrigatiewater. Daarnaast zijn er genoeg koude-uren geweest tijdens de voorbije wintermaanden. In combinatie met de goede fruitzetting en de gunstige weersomstandigheden vormt dit de garantie voor uitstekende oogstopbrengsten en fruit van hoge kwaliteit. Het koele voorjaar en de hoge temperaturen in de zomer zouden echter wel hun weerslag op de fruitmaten kunnen hebben, maar desondanks zijn telers erg optimistisch, aangezien de kwaliteit en opbrengsten er veelbelovend uitzien.  

Het feit dat jonge boomgaarden productief worden is de voornaamste factor die bijdraagt aan de hogere exportraming. Het volume appelen voor de export zullen naar verwachting met 6% groeien en het volume peren met 8%. Van de appelrassen Cripps Pink/Pink Lady en Cripps Red/Joya zullen de aantallen met respectievelijk 9% en 20% toenemen. Deze groei is te danken aan nieuwe, meer productieve rassen die de afgelopen jaren werden aangeplant. 

Op het perenfront zullen de oogstopbrengsten van het ras Forelle naar verwachting terug op het normale niveau komen. De aantallen Packham's Triumph-peren zullen met 6% groeien, evenals die van blosperen, zoals Cheeky, Celina en Rosemarie. 

De exportraming voor hardfruit (in kartons van 12,5 kilo x mln) 

Voor meer informatie: 
Jacques du Preez
Hortgro
Tel: +27 21 870 2900
jacques@hortgro.co.za 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven