Maine: Grote aardappeloogst voor het eerst in 40 jaar vervoerd via het spoor

Deze week hebben aardappelen, die in Maine, VS, zijn geoogst voor het eerst in meer dan 40 jaar Aroostook County verlaten op treinwagons, op weg naar groothandelsmarkten. De oogst van 2021 gaat de geschiedenis in vanwege zijn omvang. De aardappelopbrengst was ongeveer 20 procent groter dan normaal, dankzij de bijna perfecte groeiomstandigheden. Maar dat leidde tot een paar dringende problemen. Wat te doen met al die extra aardappelen, en hoe ze op de markt te krijgen terwijl er een tekort is aan vrachtwagens?

Dankzij de Loring Development Authority - die een aantal ongebruikte gebouwen op de voormalige luchtmachtbasis Loring in Limestone ter beschikking stelde - konden enkele plaatselijke telers die geen opslagmogelijkheden meer hadden, hun aardappelen in bewaring brengen.

In november verklaarde Don Flannery, uitvoerend directeur van de Maine Potato Board, dat de meeste ruwe en verwerkte aardappelen het district verlaten per vrachtwagen, wat nog moeilijker is geworden door de vertragingen en het tekort aan chauffeurs. Dat is precies waarom Flannery zei dat het spoor ideaal zou zijn, maar dat koeling nodig is voor bederfelijke producten zoals aardappelen. Het Maine Department of Transportation meldde donderdag dat er koelcontainers per spoor rijden.

Bron: bangordailynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven