Willem de Boer, W. de Boer & Zn:

"Het valt niet mee om de wortelprijs omhoog te krijgen"

Tholen - Op de wortelmarkt is het momenteel geen weelde. "We hebben het evengoed best druk gehad de afgelopen maand, maar of we nu ook wat verdiend hebben, is een tweede. Klanten willen alleen maar supermarkthandel van een topkwaliteit voor een lage prijs. En juist die beste kwaliteit houden veel telers nog vast", constateert Willem de Boer van De Boer Westwoud.

"Het valt echt niet mee om momenteel de prijzen te maken die we nodig hebben. Voor de export maken we op dit moment een prijs tussen de 16 en 20 cent, maar gezien de kostenstijgingen die we aan onze broek hebben gekregen, zouden we minstens 24 cent moeten krijgen", vervolgt Willem. "Gelukkig is de peen wel goed van kwaliteit, in elk geval een stuk beter dan vorig jaar."

"Wij exporteren nu vooral naar het oosten van Europa. Polen, Hongarije en Tsjechië zijn aan de markt. Nu zijn de bedrijven op de groothandelsmarkten onze belangrijkste klanten en die hebben toch wel last van alle coronamaatregelen. Dat zijn bedrijven die normaal de hotels en restaurants bedienen. Nu gaan ze de supermarkten beleveren om aan de gang te blijven." 

Voor meer informatie:
W. de Boer & Zn
Willem de Boer
Oudijk 26
1617 KR Westwoud
+31 (0)6 12 43 89 91
willem@deboerwestwoud.nl 
www.deboerwestwoud.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven