Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Lisa Zapf over haar Zalat-o-mats:

"Onze klanten waarderen nieuwe producten in versautomaten"

Rond de Kerst liepen de zaken goed voor de familie Zapf uit Kandel in de Pfalz, zo vertelt bedrijfsleidster Lisa Zapf. Terwijl de teelt - Zapf Fresh Vegetables - wordt gerund door haar ouders en haar oom, wijdt Lisa Zapf zich sinds enkele jaren hoofdzakelijk aan de distributie van de Zalat-o-mats. Deze automaten verkopen producten van de familie Zapf, maar ook van regionale producenten. De Zalat-o-mats zijn al op meer dan een dozijn plaatsen in Kandel neergezet.


Een familiebedrijf in de ware zin van het woord: Broer Christoph Zapf, Lisa Zapf, ouders Karin Zapf en Jürgen Zapf, oom Marco Zapf en hun partner Olaf Heid.

Positieve feedback
Zapf krijgt positieve reacties van haar klanten. "Bovenal waarderen onze klanten de kwaliteit van de goederen waarmee de automaten zijn gevuld en de verscheidenheid van de producten die zij bevatten. Er komen ook steeds nieuwe leveranciers bij. Wij ontdekken voortdurend nieuwe producten, met de juiste kwaliteit en de juiste toeleveringsketen. Klanten waarderen het feit dat er voortdurend nieuwe producten worden toegevoegd aan het assortiment."

Ondanks de stijgende prijzen verloopt de productie van de automaten nog steeds vrij vlot. "Natuurlijk maken de gestegen kosten de productie van de machines en ook de teelt zelf moeilijker. Alle prijzen stijgen enorm, of het nu gaat om verpakkingsmateriaal, meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen. Om onze prijzen toch te kunnen handhaven is veel werk nodig."

Best verkochte veldsla en spruiten
Veldsla is het belangrijkste afzetproduct en wordt gekenmerkt door een goede kwaliteit, waardoor het het meest verkochte product is, gevolgd door spruiten. "Onze klanten hebben gemerkt dat spruiten niet meer zo bitter smaken, maar juist heel lekker." De prijzen voor de plantaardige producten hoefden nog niet te worden verhoogd, maar Zapf verwacht dat in de loop van het jaar - met het stijgende minimumloon - de prijzen met 20% zullen moeten worden verhoogd.

Zalat-o-mat als nieuw marketingkanaal
Het idee voor de Zalat-o-mats ontstond bij Zapf nadat ze was afgestudeerd als verzekeringenspecialist. "Omdat ik ben opgegroeid op het teeltbedrijf van mijn ouders, was het voor mij ook belangrijk om ons bedrijf te behouden en voort te zetten." In plaats van nog een boerderijwinkel op te zetten, besloot Zapf echter nieuwe afzetkanalen te zoeken. "Boerderijwinkels zijn wijdverbreid hier in de Palts. Vijf jaar geleden kwamen we op het idee om automaten te gebruiken. Er waren er al enkele voor vleesproducten, maar geen voor groenten en fruit. In Stüwer - verantwoordelijk voor de Regiomaten® - hebben we eindelijk de juiste partner voor onze verkoopautomaten gevonden."

Nadruk op regionaliteit
Het is voor Zapf belangrijk om regionale goederen te kunnen verkopen, en daarom zijn er nog geen concrete plannen om de automaten buiten de regio op te zetten. "Wij verkopen Regiomats in heel Duitsland. Zalat-o-mat is ons eigen merk. Zo noemen wij onze Regiomats, die gevuld zijn met onze eigen producten, van Zapf Frischgemüse. Zalat-o-mats buiten de regio opzetten is niet echt gepland, maar als klanten, waar dan ook, geïnteresseerd zijn in de aankoop van een Regiomat, zijn wij graag het aanspreekpunt."

Naast het onderhoud van de automaten in hun gebied, neemt Zapf echter ook de verkoop van Regiomat voor haar rekening, samen met Olaf Heid. "2021 was zeker een uitdagend jaar. Er waren enkele incidenten en uitdagingen waarvoor we moesten oppassen, maar over het algemeen was het een goed jaar," besluit Zapf.

Voor meer informatie:
Lisa Zapf
Zalat-o-mat GmbH
Industriestraße 2
76770 Hatzenbühl, Duitsland
Tel: 49 (0) 72 75 91 38 09
info@zapf-frischgemuese.de 
zapf-frischgemuese.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven