Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Robot maakt oogst blauwe bessen nog efficiënter

Techbedrijf ARCi Technologies werkt aan de ontwikkeling van de eerste Zuid-Afrikaanse semi-autonome agrarische robot. In het verleden hadden Michael Back en zijn zoon Simon, de eigenaren van het Backsberg wijndomein in West-Kaap, een probleem tijdens het oogstseizoen van hun blauwe bessen. Fruitplukkers moesten namelijk tot wel 150 m van en naar de kwaliteitscontrolepunten lopen om het fruit af te leveren. 

"We waren op zoek naar een oplossing met een transportband waarop plukkers op de plaats waar ze aan het werk zijn hun emmers fruit kunnen plaatsen. Mijn vader kwam vervolgens op het idee om een gerobotiseerd draagplateau te gebruiken dat de plukteams automatisch volgt en tussen de paden heen en weer rijdt om de emmers fruit op te halen en af te leveren bij de kwaliteitscontrole," zegt Simon. 

Backs vroeg daarom advies aan Cobus Meyer, een elektrotechnisch ingenieur, die hem hielp bij de ontwikkeling van deze oplossing. Meyer benaderde op zijn beurt collega Chris von Wieligh om hem hierbij te assisteren. 


Afbeelding
: ARCi Technologies 

Cobus, Chris, Michael en Simon richtten ARCi Technologies op en ontwikkelden ARCi, die kan worden beschouwd als de eerste semiautonome agrarische robot in Zuid-Afrika. De naam is afgeleid van de term 'agricultural robotic carier'. 

Een tweede prototype was voor het plukseizoen 2020 klaar om getest te worden. Deze machine is veel groter dan de eerste en in staat om op één laag vier kratten te vervoeren. Daarnaast is hij uitgerust met nog geavanceerdere cameratechnologie, waardoor het autonome geleidingssysteem nauwkeuriger is. 

Bron: farmersweekly.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven