Daniel Badger - VitaFresh, VK

"Door eigen teeltbedrijf in Honduras hebben we meer controle"

Ter aanvulling op haar import vanuit de VS investeerde de Britse importeur VitaFresh onlangs in een bedrijf in Honduras dat zoete aardappelen teelt. 

“Door te investeren in het bedrijf hebben we meer controle over hoe  dingen worden gedaan en kunnen we de toeleveringsketen verkorten, waardoor deze overzichtelijk blijft. Onze klanten kopen graag direct bij de teler in," vertelt Daniel Badger, directeur van VitaFresh.  

"Op dit bedrijf worden momenteel op 120 hectare zoete aardappelen geteeld en er is ruimte voor verdere uitbreiding van de teelt. We zijn ook van plan om limes aan te planten om deze uit eigen voorraad te kunnen leveren. Op dit moment worden er op het bedrijf bakbananen, cassave en diverse pompoensoorten voor de export geteeld."

Het bedrijf bestaat al enige jaren, maar de levering van zoete aardappelen aan het VK komt pas net van de grond.

"In Honduras kunnen jaarrond zoete aardappelen worden geteeld maar in de periode van juli tot november is de export naar het VK niet rendabel vanwege de enorme aanvoer van product uit Egypte. We hebben bij wijze van proef een aantal containers zoete aardappelen verscheept en kijken uit naar de aankomst hiervan over zes tot acht weken. We hopen zo'n 50 containers te importeren."

Voor meer informatie: 
Daniel Badger
VitaFresh
Tel: +44 (0) 79 44 46 10 19
dbadger@vitafreshproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven