Italiaanse Comune clementine nog een maand op de markt

Het seizoen van de Italiaanse Comune clementine is nog niet voorbij. "Vermoedelijk zullen we in de eerste week van februari een punt zetten achter het seizoen, iets eerder dan in 2021. In de laatste 4-5 dagen hebben we de interesse van de markten zien toenemen. De bestellingen zijn zelfs verdubbeld", vertelt Gianni Martucci van Martucci Srl, een bedrijf uit de provincie Tarente dat zich toelegt op de verpakking en afzet van citrus.

"Momenteel gaat het grootste deel van ons citrus naar Italiaanse klanten, maar we zenden ook wat product naar Frankrijk en de Oost-Europese landen. Het product is goed, mooi van kleur en ook de maatvoering is degelijk. De mediummaten die momenteel worden afgezet zijn II en III. Ook de prijzen beginnen aan te trekken en liggen € 0,10 per kilo hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. De teler kan voor het geoogste product gemakkelijk € 0,50-0,60 per kilo krijgen."

Gianni en Daniele Martucci 

"De clementines beginnen nu toch stilaan op te raken. In ieder geval worden de volumes die dagelijks door de telers aan ons worden geleverd nog vlot verkocht. Er stapelen zich geen voorraden op en we krijgen ook geen claims binnen. In de kerstperiode was het eerder rustig in de afzet, terwijl dat toch meestal weken zijn waarin de vraag opleeft. Ook na nieuwjaar bleef de verwachte grote vraag nog uit. De markt is ongeveer met 10 dagen vertraging in gang beginnen te schieten. Nu loopt alles weer op rolletjes. Het worden interessante weken en we hopen het seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten."

Voor meer informatie:
Martucci Srl
Via Chiatona
74016 Massafra (TA) - Italië
Tel: +39 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
martucci.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven