Eritrea stimuleert teelt dadelpalmen

Het ministerie van Landbouw van Eritrea bevordert sinds 2003 de aanplant van dadelpalmen in verschillende delen van het land. Tot nu toe heeft het meer dan 20.000 zaailingen verspreid.

Het in 2016 gestarte dadelpalmteeltproject omvatte de productie van zaailingen via weefselkweek en uitlopers. Het heeft ook verschillende trainingsprogramma's en workshops verzorgd, samen met bewustmakingscampagnes voor telers en andere instellingen in het hele land.

Volgens Mussie Fekadu, hoofd van de afdeling Biotechnologie van het Nationaal Instituut voor Landbouwonderzoek (NARI) en de nationale projectcoƶrdinator voor de dadelpalmteelt, hoopt het project binnen vijf jaar een bevredigend productieniveau te bereiken. Om dit doel te bereiken, heeft het ministerie van Landbouw, in samenwerking met verschillende ontwikkelingspartners, regelmatig theoretische en praktische programma's voor capaciteitsopbouw georganiseerd.

Volgens Daniel Kesete, hoofd van de eenheid Tuinbouw in de NRS-regio, hebben de plaatselijke telers dankzij de regelmatige opleidingsprogramma's een beter inzicht gekregen in de teelt-, vermeerderings- en bestuivingssystemen, en kunnen zij profiteren van een hoger productieniveau.

Bron: zawya.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven