Dragonfruit telen op de Westelijke Jordaanoever

Munir Daraghma, een Palestijnse tuinbouwer, droomt er al lang van zijn eigen dragonfruit te telen, en dat was de belangrijkste reden die hem ertoe aanzette er onderzoek naar te doen. Dragonfruit wordt gekenmerkt door zijn aantrekkelijke roze kleur, heerlijk zoete smaak, en ovale vorm. Het behoort tot de familie van de cactus, met zijn oorsprong in Mexico, Zuid- en Midden-Amerika, Oost-Aziatische landen, en andere landen met een warm klimaat.

"In het begin dacht ik dat ik deze unieke vrucht niet zou kunnen telen op de Westelijke Jordaanoever, omdat die een gematigd klimaat heeft. En ik bereidde me al voor op een teleurstelling," herinnert Daraghma zich. Hij vroeg een plaatselijke handelaar die vaak naar China reist om zo'n 200 zaailingen van het fruit voor hem te kopen en kweekte ze op zijn 100 ha grote teeltbedrijf.

Na jaren van experimenteren heeft de teler met succes zijn favoriete fruit geoogst en op lokale markten verkocht. "Elke maand oogsten wij tientallen kilo's dragonfruit en verdien ik honderden dollars die me helpen mijn familie in leven te houden," zo verklaarde hij.

Bron: xinhuanet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven