Egypte streeft naar verdubbeling van de citrusexport

China is de vierde grootste markt voor Egyptische citrus

Egyptische citrus wordt voornamelijk geëxporteerd naar Saoedi-Arabië, Rusland, Nederland, China, Arabië, Bangladesh, de Verenigde Staten, Oekraïne, en Jordanië. Saoedi-Arabië is de grootste exportmarkt voor Egyptische citrus, goed voor 18,4% van de totale export in 2019/20. China is de vierde grootste exportmarkt voor Egyptische citrus, met een export van 133.000 ton in 2019/2020, goed voor 8,7% van de totale export.

Onlangs wees Khatimu Najib, de vicevoorzitter van de Vegetable and Fruit Branch van de Kamer van Koophandel in Caïro, erop dat grootschalige tuinbouwprojecten waarin in Egypte is geïnvesteerd, de opbrengst de afgelopen jaren effectief hebben doen toenemen. Vooral de Egyptische dadels doen het goed en verwacht wordt dat de teelt en de behoeften aan gediversifieerde dadelvariëteiten in de toekomst zullen toenemen.

Bovendien is de export van Egyptische citrus gestegen tot 5,6 mln ton. Khatimu Najib zei dat de regering ook haar investeringen in tuinbouwprojecten zal blijven uitbreiden. In de toekomst zal de productie stijgen en zal de export voortdurend gaan toenemen.

Egypte is 's werelds grootste exporteur van citrus, met een snelle groei van de export in de afgelopen jaren. In 2005/06 bedroeg de export van Egyptische citrus 600.000 ton en na zeven jaar is het verdubbeld tot 1,1 mln ton. De totale export in 2019/2020 steeg met 29% op basis van de voorgaande vijf jaar en bereikte 1,5 mln ton. Egypte is momenteel actief bezig zijn markt uit te breiden en streeft naar een verdubbeling van de citrusexport.

Bron: Shanghai International Fruit Expo / Consulate General of the Arab Republic of Egypt in Shanghai


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven