Overkapping beschermt granaatappelen

Avocado’s, peren en granaatappelen: voor elk gewas heeft Cairo e Doutcher een specifieke overkapping. Cairo e Doutcher is een Italiaanse boomkwekerij en teeltbedrijf gespecialiseerd in granaatappel dat veel belang hecht aan R&D.

"Voor de ondersteuning en bescherming van onze planten vertrouwen we al enkele jaren op Valente, een leverancier van technische oplossingen voor wijn- en boomgaarden", zo meldt een persbericht van het bedrijf. "De eerste overkapping die we bouwden was voor de bescherming van onze avocadoplanten. We hadden een bedrijf nodig met veel ervaring dat met een turnkey-project alle fasen voor zijn rekening kon nemen, van het ontwerp tot de levering van het materiaal en de eigenlijke constructie. Voor onze avocadoplanten hebben we een systeem gevraagd met elastieken, om het net een precieze helling te kunnen geven voor de afvoer van het water. Bovendien laten de elastieken toe om de beweging van de netten te beperken. Bij ons in de streek staat er immers vaak een sterke wind. Op de nok hebben we een hagelnet geplaatst. Om de kracht van de wind nog verder tegen te houden, hebben we de hele omtrek afgesloten met een windscherm."

Uzi Cairo

"Voor de appelen en de Eden-peren, een nieuw ras, zijn we begonnen met het installeren van twee structuren van Valente, beide met monofilament netten. Voor deze planten, die we biologisch telen, hebben we voor een systeem gekozen waarbij het net de grond raakt om de planten en het fruit te beschermen tegen insectenaanvallen en om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te kunnen reduceren."

"Voor granaatappel hebben we overkappingen gebruikt om de planten te beschermen tegen wind en hagel. De constructies zijn boven de grond 3,5 meter hoog en voorzien van een grijs hagelnet om schaduw te beperken. De resultaten zijn vanaf het eerste jaar zichtbaar. Je merkt direct de uniformiteit van de maat, het fruit vertoont geen littekens door wrijving tegen de doorns en geen zonnebrandplekken. Dat is nodig om het fruit bij de retail te kunnen afzetten."

"Valente is de ideale partner gebleken voor het beheer van onze gewasbeschermingssystemen. Ze hebben altijd naar ons geluisterd en hun best gedaan om aan onze behoeften te voldoen. De technische afdeling heeft ons verschillende oplossingen voorgesteld en samen hebben we de meest geschikte optie gekozen op basis van het type gewas, de klimaatkenmerken van onze streek en onze productiebehoeften."

Voor meer informatie:
Valente Pali
Via Luigi Galvani 2/4
35011 Campodarsego (Padova)
Italië
Tel: +39 (0)49 5565855
valente@valentepali.com
www.valentepali.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven