Carrefour doet nieuwe poging om voet aan de grond te krijgen in Griekenland

Servische markt voor levensmiddelen groeide in 2020, Lidl de beste speler
De Servische retailmarkt voor levensmiddelen is in 2020 gegroeid, waarbij de top 8-spelers een omzet van meer dan € 3 mld behaalden, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Delhaize Servië, Mercator-S en Lidl Srbija bleven domineren, maar het was de Duitse discounter die het hoogste groeipercentage liet optekenen, zo blijkt uit financiële gegevens van het Business Registers Agency (APR), gepubliceerd door dagblad Danas.
Bron: esmmagazine.com 

Carrefour doet nieuwe poging in Griekenland
Carrefour doet 10 jaar na zijn vertrek uit Griekenland een nieuwe poging om voet aan de grond te krijgen in de Helleense Republiek via een lokale franchisepartner. Carrefour start een partnerschap met Retail & More, een dochteronderneming van technologiedistributeur TeleUnicom, om zijn merk in Griekenland opnieuw te introduceren. Nog voor de zomer zouden de eerste winkels hun deuren moeten openen, meer bepaald op het eiland Kreta. De franchisepartner zal zich concentreren op supermarkten en buurtwinkels en is niet van plan hypermarkten te openen.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Sainsbury's verhoogt winstverwachting ondanks daling kerstomzet
Het Britse supermarktconcern Sainsbury's heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar met minstens 9% verhoogd nadat de omzet van voedingsmiddelen tijdens de kerstdagen sterker was dan verwacht, ook al bleven de resultaten achter bij de stellaire feestelijke prestaties van 2020. De groep voorspelt nu een onderliggende winst vóór belastingen voor het volledige jaar 2021-22 van "minstens" € 857 mln in vergelijking met de vorige vooruitzichten van "minstens" € 790 mln en € 426 mln gemaakt in 2020-21. 
Bron: reuters.com 

Duitse handelsorganisatie waarschuwt voor enorme verstoring toeleveringsketen door Omikron
De Duitse handelsorganisatie BGA heeft gewaarschuwd voor massale verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van de snelle verspreiding van de zeer besmettelijke Omikron-variant van het coronavirus, maar zei dat een langdurige instorting van de toeleveringsketens onwaarschijnlijk was. De Duitse sector is getroffen door bevoorradingstekorten van microchips en andere componenten, terwijl stijgende coronavirusgevallen de vooruitzichten voor de retailsector in het begin van 2022 vertroebelen.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven