Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akorn krijgt EU-goedkeuring voor eetbare, houdbaarheid verlengende fruitcoatings

Akorn Technology heeft bekendgemaakt dat haar eetbare coatings voor verse AGF in de EU mogen worden toegepast voor fruit met zowel eetbare als oneetbare schil.

Voor de gepatenteerde, baanbrekende formule van Akorn, die maïszeïne en andere plantaardige bestanddelen bevat, worden gerecycleerde ingrediënten gebruikt die geschikt zijn voor het behandelen van hard- en steenfruit, exotische fruit, citrus en meloenen. 

"Akorn loopt voorop met het aanbieden van duurzame, plantaardige, eetbare coatings, waarmee de kwaliteit, smaak en houdbaarheid van verse AGF kunnen worden verbeterd en plastic verpakkingen overbodig worden," zegt Anthony Zografos, de oprichter en CEO van Akorn. 

"Andere nieuwe coatings werden niet of op kleine schaal goedgekeurd in de EU. Tot nu toe beperkte de goedkeuring zich tot verse AGF die voor consumptie dient te worden geschild," legt Xander Shapiro uit, medeoprichter en tevens CCO van Akorn. 

Akorn maakt duurzame landbouw en productie mogelijk, draagt bij aan een hogere mate van voedselveiligheid en verbetert de voedingswaarde. De coatings halveren verliezen als gevolg van vocht, rotting en bederf in de toeleveringsketen en zijn een gebruiksklare oplossing voor AGF-telers, -verpakkers en -verladers. 

Telers en verpakkers van hardfruit, steenfruit en exotische AGF op drie continenten testen de producten momenteel in hun bedrijven. Het met Akorn gecoate fruit is wereldwijd bij een select aantal retailers verkrijgbaar. 

Voor meer informatie: 
Anthony Zografos
Akorn Technology
Tel: +1 415-612-0497
az@akorn.tech

Xander Shapiro
Tel.: +1 415 793 4995
 xander@akorn.tech

Publicatiedatum: