Dirk-directeur Marcel Huizing pleit voor 0% btw op AGF in Den Haag

Supermarkt Dirk van de Broek zit bovenop de btw-verlaging. "Gister trad het nieuwe kabinet aan en dat betekent tijd voor nieuwe plannen. Op de agenda staat daarbij (eindelijk) ook een btw-verlaging op groenten en fruit die er nu écht moet komen. Om deze reden ging Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, gisteren langs bij de partijkantoren in Den Haag. Daar pleitte hij nogmaals voor een gezond btw-tarief op groenten en fruit. Uiteraard volledig in stijl met een grote mand vers fruit."


Marcel Huizing, foto Dirk 

Over De Tijd Is Rijp
De afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten, blijkt uit cijfers die het CBS onlangs publiceerde. Hierdoor is kiezen voor gezonde voeding voor veel mensen vaak helemaal geen optie. Al jaren zetten diverse gezondheidsinstanties zich daarom in om de btw op groenten en fruit te verlagen, maar helaas zonder resultaat. Dit kan niet langer vindt supermarktketen Dirk van den Broek. Onder het motto #detijdisrijp startte Dirk vorig jaar daarom een online petitie om de belasting op groente en fruit van 9% naar 6% te verlagen op detijdisrijp.nl

52.000 handtekeningen 
Dat het onderwerp leeft in de samenleving blijkt. De petitie werd een hot topic op sociale media en werd massaal ondertekend. Ook in de verkiezingsdebatten werd gezonde voeding een belangrijk thema en werden programmapunten over groente en fruit een vast onderdeel op het menu van veel politieke partijen. Inmiddels zijn er ruim 52.000 handtekeningen verzameld. In juni 2021 overhandigde Marcel Huizing de petitie dan ook officieel aan de Tweede Kamercommissie voor Financiën.

Bron: Dirk van den Broek


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.