Georg Obermaier, groothandelaar uit Freiburg,

"Kwaliteit Spaanse sinaasappelen is uitstekend, zowel wat sap, suikergehalte als smaak"

Gezien de verplichte keuringen en de genomen maatregelen komt het dagelijks werk in de Duitse horeca op sommige plaatsen slechts langzaam op gang. Een nieuwe lockdown kon tot nu toe tenminste worden voorkomen. Groothandelaren zoals Georg Obermaier (rechts), directeur van de gelijknamige fruit- en groentegroothandel in Freiburg, doen het beter dan vorig jaar.

"Het probleem is echter nog steeds het gebrek aan personeel. Een goede klant van ons, biedt nu alleen nog maar lunches aan, omdat hij niet genoeg personeel heeft om zijn restaurant 's avonds draaiende te houden," zegt Obermaier.

Momenteel biedt het bedrijf biologische sinaasappelen aan, die afkomstig zijn van een plantage in Sevilla, Spanje, zonder enige tussenhandel. Obermaier krijgt er 1 tot 3 pallets per week van, die in dozen van 10 kg worden verkocht aan kleinhandelaren en marktkramen. "De kwaliteit is uitstekend. Zowel het sap- en suikergehalte als de smaak zijn van topklasse," zegt Obermaier. De prijzen hoefden slechts licht te worden verhoogd.

AGF-kisten verkopen
Het bedrijf levert aan alle horecabedrijven, zoals grote keukens, kantines, ziekenhuizen, maar ook aan marktkramen en buurtwinkels in Freiburg en omgeving. Voor particuliere en zakelijke klanten biedt de onderneming sinds enige tijd ook AGF-kisten aan, waarmee althans tot op zekere hoogte een goede afzet kan worden gegenereerd. "Alle banen konden behouden blijven, wat ook te danken is aan de verkoop van de AGF-kisten. Wij kunnen hier echter nog niet uitsluitend van leven, omdat de extra uitgaven hiervoor ook gewoon te hoog zijn en het nog niet rendeert", besluit Obermaier.

Voor meer informatie:
Obst- und Gemüsegroßhandel
Georg Obermaier 
Robert Bunsen Str. 7
79108 Freiburg, Duitsland
Tel: +49 (0) 761 50151
gof-freiburg@t-online.de 
gof-freiburg.de 
AGF-kisten: bestellung@obstkiste-freiburg.de
obstkiste-freiburg.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven