EU-verbod op gewasbeschermingsmiddelen kan gevolgen hebben voor Florida citrus

Mike Aerts, vice-president wetenschap en regelgevende zaken van Florida Fruit & Vegetable Association, heeft onlangs gewezen op een update van de EU die gevolgen zou kunnen hebben voor de maximumresidugehalten (MRL's) die in de 27 lidstaten tellende organisatie zijn toegestaan.

Omdat de EU actief bezig is met het reguleren van haar eigen registraties van gewasbeschermingsmiddelen en MRL's, heeft de Minor Crop Farmer Alliance (MCFA) het regelgevingsklimaat in de EU en de mogelijke gevolgen daarvan voor de land- en tuinbouw in de VS nauwlettend in de gaten gehouden. Het driemaandelijkse EU Pesticide Early Alert bulletin van de MCFA bevat updates over al deze activiteiten.

De meest recente editie van dit bulletin was voor Aerts aanleiding om telers van speciale gewassen te laten weten dat een nieuwe ronde van belangrijke gewasbeschermingsmiddelen in de EU verboden zal worden. Hij zei dat dit gevolgen zou kunnen hebben voor de MRL's voor deze werkzame stoffen op gewassen die naar de EU worden verscheept. Als de MRL's worden opgeheven of verder worden verlaagd, zou dat in feite tot gevolg kunnen hebben dat de invoer van die stoffen in die landen wordt verboden.

Lees het volledige artikel op citrusindustry.net.

Foto: Dreamstime.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven