Andreas Allenspach over de oprichting van het Zwitserse Bardini&Verde

"Krachtenbundeling stelt ons in staat jaarrond vijgen te leveren"

Tholen - Onder de overkoepelende merknaam Bardini&Verde bundelen de Zwitserse AGF-bedrijven Bardini+Keller en Verdeimport  sinds enkele maanden hun krachten als het gaat om in- en verkoop van binnen- en buitenlands product. Door de nieuwe samenwerking ontpopt het bedrijf zich tot een van de grotere spelers op het gebied van import-asperge, blauwe bessen en vijgen. "De nauwe contacten met de leveranciers in tal van landen garanderen de afnemer A-kwaliteit en snelle levering," beklemtoont bedrijfsleider Andreas Allenspach.

De driekoppige bedrijfsleiding van het nieuwe concern: Andreas Allenspach, Siegbert Wiehl en Erik Stadler.

"Zowel als het gaat om het productaanbod alsook klanten en leveranciers vullen beide bedrijven elkaar perfect aan." Hoewel het concern het totale AGF-assortiment aanbiedt, ligt de nadruk dankzij jarenlange contacten met leveranciers in tal van landen met name op het importproduct. "Verdeimport was als sinds jaar en dag marktleider op het gebied van overzeese vijgen, Bardini+Keller importeerde op zijn beurt al grote volumes uit Turkije. Nu we samenwerken zijn we dus in staat jaarrond verse vijgen aan te bieden."

Blauwe bessen en asperge
Ook blauwe bessen worden het hele jaar door in grote volumes geïmporteerd en verhandeld. "De blauwe bessenconsumptie is de voorbije jaren hard gegroeid. Niettemin zie ik nog altijd ruimte voor verdere groei. Momenteel loopt het Peruaanse seizoen op zijn eind, terwijl Chili met steeds grotere volumes op de markt drukt."

De aspergemarkt is volgens Allenspach met het oog op het jaargetij daarentegen wat rustiger. "In de winter importeren we groene asperge uit Peru en Mexico en witte asperge uit Peru, vanaf medio maart starten we met de in Zwitserland populaire Donau-asperge uit Slowakije en Hongarije. Verder kunnen we teruggrijpen op grote volumes in Italië en Spanje."

Uitdagende verslogistiek
Met name als het gaat om invoer en logistiek laat zich Corona ook bij Bardini&Verde gelden, merkt de importeur op. "Momenteel is het geen sinecure overzees product hiernaartoe te verschepen, aangezien containers schaars en schreeuwend duur zijn. Door bijtijds en nauwkeurig te plannen en een goed netwerk zijn we er vooralsnog in geslaagd noemenswaardige tekorten te vermijden."

Versterking van de marktpositie
Andreas Allenspach mag terugkijken op een lange carrière in de AGF-sector en werkte onder meer bij de Best Fresh Group en de beide Zwitserse retailers Coop en Migros. Deze ervaring aan beide kanten van de keten komt hem naar eigen zeggen in zijn nieuwe functie enkel ten goede. "Uit ervaring kennen we de behoeften van de retail, niet alleen in Zwitserland, maar ook in het buitenland. We willen immers onze sterke marktpositie op de binnenlandse markt verdedigen en waar mogelijk uitbouwen. Daarnaast willen we eveneens onze activiteiten op de Poolse, Oostenrijkse en Duitse markt versterken. Door deze krachtenbundeling hopen we nog beter in staat te zijn de hedendaagse thema's in de foodretail - met name de reductie van plastic en CO2 alsook voedselverspilling - te behandelen.

Voor meer informatie:
Bardini&Verde
+41 71 555 70 70
aa@bardinikeller.ch  
www.bardiniverde.ch  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven