Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Na 7 jaar upgrade voor Vitamineluifel Van Aelst

Tholen - 7 jaar geleden begonnen Marian en haar man Kees aan een nieuw AGF-avontuur in een ‘tweedehandsje’. Het pakte goed uit. Vol trots ging Vitamineluifel Van Aelst vorige week voor het eerst met hun mooie nieuwe werkpaard op pad. Hiermee staan ze in dorpjes waar de supermarkt is verdwenen.


Kees en Marian van Aelst

In de nieuwe wagen kunnen ze hun assortiment beter en mooier presenteren en, niet onbelangrijk, de wagen biedt meer comfort. “In de vorige wagen stonden we op de grond en nu niet meer, dus dat is veel fijner”, vertelt Marian.

De stap om voor zichzelf te beginnen was een sprong in het diepe. Het plan was om in dorpjes zoals Tuil waar ze zelf wonen en waar de supermarkten verdwenen zijn, een standplaats te vinden voor AGF-verkoop. Dat is inmiddels voor dinsdag t/m vrijdag gelukt. Op de vrijdag hebben ze inmiddels ook gezelschap gekregen en is er een minimarkt. Marian zei daarvoor haar vaste baan bij een markthandelaar in AGF op en Kees ging van de vrachtwagen naar de verkoopwagen. Marian: “Onze boekhouder waarschuwde ons verschillende keren, of we echt wel wisten waar we aan begonnen, maar na drie maanden lukte het al om een beetje winst te gaan maken.”

Kees verzorgt de inkoop en haalt zoveel mogelijk producten van telers en boeren uit de buurt en verder halen ze bij groothandel Gbrs van Aarle. Marian houdt zich vooral met de verkoop bezig. Vitamineluifel biedt vooral een ‘ouderwets’ AGF-assortiment van goede kwaliteit. “Prijs is voor onze klanten minder belangrijk, ze halen meteen voor de hele week en dat gaat goed. Er komt een wat ouder publiek en die willen nog vooral de Hollandse kost. Maar we hebben ook wel wat nieuwe dingen als gember, gember shots en sapkuren. Mensen letten extra op hun gezondheid en daardoor is daar tegenwoordig veel vraag naar.”

Corona zorgde voor een herwaardering van de detaillist, ook die op de markt. Marian: “Het is zuur dat veel ondernemers hun deuren dicht moeten doen, maar die van ons gingen juist open. Zeker oudere mensen vinden het fijn om in de buitenlucht boodschappen te kunnen doen zonder mondkapje. Ook veel mensen die thuiswerken hebben ons weten te vinden.”

Zelf vinden Kees en Marian het ook heerlijk om in de buitenlucht te zijn. Kees wil zeker niet meer terug op de vrachtwagen en Marian vindt het fijn om telkens op een andere plek aan het werk te zijn. De komende 15 jaar zien ze zichzelf dit nog wel volhouden met hulp van het nieuwe ‘werkpaard’.

Voor meer informatie:
Marian van Aelst
Vitamineluifel van Aelst
T: +31 (0)6 17 72 23 41
FB Vitemineluifel van Aelst


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven