Grotere vraag naar pootaardappelen op de Russische markt

Dit jaar is er een toegenomen vraag naar pootaardappelen in de Russische Federatie. Veel pootaardappelbedrijven zijn al vóór het begin van de oogst begonnen met het sluiten van contracten voor de verkoop van de oogst. Tegen het midden van de herfst was er praktisch niets meer te verkopen.

Volgens deskundigen is de voornaamste reden voor deze situatie de daling van het aanbod op de markt. Bijna alle regio's van het land hadden in zekere mate te lijden onder ongunstige weersomstandig-heden en de aardappeloogst was minder groot dan gepland, ook voor de pootgoedtelers. In Centraal-Rusland, het Wolga-gebied, de Oeral en Siberië zijn de geoogste hoeveelheden afgenomen.

Alexander Kuznetsov van de Ustyuzhenskiy aardappel SSSK, een coöperatie van tuinbouwbedrijven in de regio Vologda, houdt zich bezig met de teelt van poot- en tafelaardappelen: "Men moest op zoek naar nieuwe leveranciers, aangezien de vorige dit seizoen geen pootgoed in de vereiste hoeveelheid en/of de vereiste kwaliteit konden aanbieden. In oktober hadden we bijna de hele hoeveelheid vroege rassen waar in de zuidelijke regio's vraag naar was, verkocht."

Russische pootaardappelen kunnen dit seizoen echter ook niet goedkoop worden genoemd. "Vorig jaar verkochten we de eerste oogst tegen € 0,35/kg en het ras Elite voor € 0,41/kg, herinnert Alexander Kuznetsov zich. "In dit seizoen voor respectievelijk € 0,52 en € 0,70/kg en alle populaire rassen vliegen de deur uit."

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven