Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dirk en DekaMarkt gaan zelfstandig verder

Detailresult Groep (DRG), het moederbedrijf van de supermarktformules DekaMarkt en Dirk, kondigt vandaag het voornemen aan om beide supermarktformules als twee afzonderlijke, juridische entiteiten naast DRG verder te laten gaan. DRG meldt dat de organisatiewijziging van de supermarktformules inmiddels succesvol is afgerond.

Beide formules blijven vanwege de schaal- en synergievoordelen onveranderd gebruik maken van de logistiek, productiebedrijven en het servicekantoor van DRG.

In april 2021 kondigde DRG een organisatiewijziging aan om het onderscheidend vermogen van de twee formules beter tot zijn recht te laten komen. De operationele en commerciële aansturing is bij de formules ondergebracht en voor alle gezamenlijke afdelingen is beoordeeld of de bijdrage aan de formules het grootst is bij een centrale of decentrale aansturing. Op basis hiervan zijn marketing, kwaliteit en duurzaamheid en het bouwbureau eveneens overgegaan naar de formules. Het merendeel van de afdelingen van het servicekantoor, zoals HR, Finance, ICT en datamanagement wordt gezamenlijk voortgezet.

Doordat DRG naast diverse ondersteunende diensten voor beide formules ook de logistiek blijft verzorgen en brood en vlees blijft produceren, blijven de schaal- en synergievoordelen van het gezamenlijk uitvoeren van activiteiten in de nieuwe situatie behouden en kunnen de formules individuele commerciële slagkracht combineren met deze schaal- en synergievoordelen.

Als laatste stap in de organisatiewijziging is DRG voornemens om de twee supermarktformules juridisch af te splitsen van DRG. Deze wijziging heeft geen impact op de klanten, medewerkers of partners van de ondernemingen. Door het creëren van afzonderlijke juridische entiteiten voor de formules, sluit de eigendomsstructuur van de formules aan bij de nieuwe operationele aansturing, terwijl de families gezamenlijk eigenaar blijven van DRG.

De wijziging is onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ondernemingsraad heeft inmiddels positief geadviseerd over de wijziging.

Bron: Detailresult Groep

Publicatiedatum: