Teams de Groot vol enthousiasme bezig met Dakar 2022

In 2015 zijn de broers Ben en William de Groot besmet geraakt met het Dakar-virus. De kans deed zich voor om een Dakar truck over te nemen, William is hier zijn eerste race mee gaan rijden. Ben heeft altijd vanaf de zijlijn organisatorisch alles geregeld. Ook was hij met zijn 4x4 jeep bij elke rally aanwezig om waar nodig, zijn broer William en het team te ondersteunen.

Na diverse deelnamen aan de Dakar rally in zowel in Zuid-Amerika als Saoedi-Arabië en de Morocco dessert challenge, werd Ben ook zo enthousiast dat hij de wens kreeg om ook zelf met een eigen truck deel te nemen aan Dakar.

Eind 2020 kwam wederom de mogelijkheid voorbij om een Dakar truck over te nemen, deze werd door Eimbert Timmermans helemaal aangepast naar de wensen van Ben. Eimbert heeft een jaar eerder ook al de truck van William mogen bouwen.

Na een mooie rally in Polen afgelopen zomer, was Ben helemaal verkocht en heeft vol zelfvertrouwen de keuze gemaakt om deel te nemen aan de Dakar rally van 2022, die op dit moment in volle gang is.

Een droom voor beide broers om ooit samen Dakar te rijden is hiermee uitgekomen. William heeft natuurlijk al de nodige jaren ervaring en heeft Dakar al 3 keer succesvol gefinisht, waar Ben nog een rookie is en 2022 een mijlpaal zal zijn.

De eerste stages zijn niet zonder slag of stoot verlopen, maar door het nodig sleutelwerk met vakkundige teamgenoten, doen de beide teams het erg goed. Ze staan op dit moment op een 21e en 22e plaats in het algemeen klassement in de categorie trucks. Samen met het topteam is de doelstelling om vrijdag 14 januari samen de finish te halen in Jeddah.

Wil je het team volgen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg dan snel de Facebook pagina. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven