Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Gijbels, Euro Gijbels:

"Spaans seizoen Clemenules veel slechter geëindigd dan verwacht, bloemkoolmarkt sinds vandaag weer opgeleefd"

Tholen - Bij Euro Gijbels is het Spaanse seizoen van de Clemenules als een nachtkaars geƫindigd. "Ik had rekening gehouden met tekorten aan het einde van het seizoen, het tegendeel is echter waarheid geworden en we eindigen het seizoen met te veel productie en het is echt duwen om alles verkocht te krijgen", vertelt John Gijbels.

"Deze week zijn we alweer gestart met de Nadorcott-mandarijnen en dat seizoen ziet er goed uit. De kalibers zijn bij mijn telers wel kleiner ten opzichte van vorig jaar, maar we verwachten een goed seizoen. Ook de afzet van de Spaanse sinaasappelen verloopt vrij stabiel", vervolgt John. Euro Gijbels is al jarenlang actief in Spanje en nam enkele jaren geleden een magazijn over in Mont-roig (Cataloniƫ) waar het investeerde in een volledig nieuw uitgeruste citruslijn waar de Clementines nog beter worden gekalibreerd en gewassen.

Voor wat betreft de vollegrondsgroenten is er volgens Gijbels deze week een omslag in de afzet van de Spaanse bloemkool. "De laatste week van 2021 en ook vorige week was die markt nog heel slecht, omdat er teveel product op de markt was. Toen hebben we echt onder kostprijs moeten verkopen. Maar nu het koude weer in Noordwest-Europa zijn intrede heeft gedaan en in Spanje door kouder weer de producties zijn stilgevallen, is die markt vanaf vandaag behoorlijk bijgetrokken."

"De afzet van de Spaanse bleekselderij ging eveneens moeizaam van start, maar wordt nu heel langzaam wat beter", vervolgt John. De afzet van Euro Gijbels is hoofdzakelijk gericht op de Belgische en Nederlandse markt, aangevuld met export naar Duitsland en Frankrijk. Hij is positief gestemd voor de verkoop de komende weken. "De winter is nu begonnen en dat doet de handel goed!"

Voor meer informatie:
John Gybels
Euro Gijbels
Tel. +32 473 89 89 44
John.Gybels@eurogijbels.be 
www.eurogijbels.be