John Gijbels, Euro Gijbels:

"Spaans seizoen Clemenules veel slechter geëindigd dan verwacht, bloemkoolmarkt sinds vandaag weer opgeleefd"

Tholen - Bij Euro Gijbels is het Spaanse seizoen van de Clemenules als een nachtkaars geëindigd. "Ik had rekening gehouden met tekorten aan het einde van het seizoen, het tegendeel is echter waarheid geworden en we eindigen het seizoen met te veel productie en het is echt duwen om alles verkocht te krijgen", vertelt John Gijbels.

"Deze week zijn we alweer gestart met de Nadorcott-mandarijnen en dat seizoen ziet er goed uit. De kalibers zijn bij mijn telers wel kleiner ten opzichte van vorig jaar, maar we verwachten een goed seizoen. Ook de afzet van de Spaanse sinaasappelen verloopt vrij stabiel", vervolgt John. Euro Gijbels is al jarenlang actief in Spanje en nam enkele jaren geleden een magazijn over in Mont-roig (Catalonië) waar het investeerde in een volledig nieuw uitgeruste citruslijn waar de Clementines nog beter worden gekalibreerd en gewassen.

Voor wat betreft de vollegrondsgroenten is er volgens Gijbels deze week een omslag in de afzet van de Spaanse bloemkool. "De laatste week van 2021 en ook vorige week was die markt nog heel slecht, omdat er teveel product op de markt was. Toen hebben we echt onder kostprijs moeten verkopen. Maar nu het koude weer in Noordwest-Europa zijn intrede heeft gedaan en in Spanje door kouder weer de producties zijn stilgevallen, is die markt vanaf vandaag behoorlijk bijgetrokken."

"De afzet van de Spaanse bleekselderij ging eveneens moeizaam van start, maar wordt nu heel langzaam wat beter", vervolgt John. De afzet van Euro Gijbels is hoofdzakelijk gericht op de Belgische en Nederlandse markt, aangevuld met export naar Duitsland en Frankrijk. Hij is positief gestemd voor de verkoop de komende weken. "De winter is nu begonnen en dat doet de handel goed!"

Voor meer informatie:
John Gybels
Euro Gijbels
Tel. +32 473 89 89 44
John.Gybels@eurogijbels.be 
www.eurogijbels.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven