Cindy van der Avoort van de Radbout Universiteit:

"Nitraatrijke groente helpt ter preventie van cardiovasculaire ziekten"

Het dagelijks eten van 200 tot 250 gram nitraatrijke groente per dag kan zorgen voor een daling van de bloeddruk, zo concludeert Cindy van der Avoort in haar onderzoek aan de Radbout Universiteit Nijmegen. Ze onderzocht of het eten van meer nitraatrijke groente kan zorgen voor een positief effect op de gezondheid. 

Het effect van het gebruik van nitraatrijke groente op de bloeddruk is goed zichtbaar bij gezonde mensen en bij diegene met een verhoogde bloeddruk. Het effect lijkt niet aanwezig te zijn bij mensen die lijden aan een ernstigere cardiovasculaire aandoening, in dit geval perifeer vaatlijden. Om die reden is het interessant om nitraatrijke groente te adviseren ter preventie van cardiovasculaire ziekten, om zo het gebruik van medicatie uit te stellen of mogelijk te vervangen.

Bron: RU


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven