Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vomar voor 5de jaar op rij snelst groeiende supermarkt van Nederland

Vomar Voordeelmarkt heeft in 2021 een omzetstijging van 8,5 procent behaald ten opzichte van 2020. Daarmee is het supermarktbedrijf volgens de laatste cijfers van onderzoeksbureau Nielsen voor het 5de jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland.

Dit cijfer is bovendien deels vertekend vanwege de extra week in 2020. Zonder deze vertekening komt de omzetgroei van Vomar in 2021 zelfs uit op 10,7 procent. De totale markt groeide volgens Nielsen in 2021 met 1,9 procent ten opzichte van 2020.

"Afgelopen jaar was in veel opzichten een uitdagend jaar voor ons bedrijf en onze bijna 10 duizend collega’s. Ik ben dan ook trots op deze prestatie die we met zijn allen hebben neergezet", aldus Algemeen Directeur van Vomar, Aart van Haren.

Overname DEEN winkels
Vomar opende in 2021 24 nieuwe winkels waarvan 23 voormalige DEEN-winkels. Vomar bouwde deze winkels vanaf september, in 10 weken tijd, om naar de Vomar-formule. "Deze intensieve en unieke periode is zeer succesvol verlopen. We hebben mooie winkels onder de Vomar vlag neer kunnen zetten en ook veel nieuwe collega’s een warm welkom mogen geven”, aldus Van Haren. Het totale winkelbestand van Vomar kwam daarmee uit op 94. “Natuurlijk helpt dit in de spectaculaire groei die we hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Maar ook onze bestaande winkels hebben significante autonome groei laten zien. En daarnaast hebben we ook veel geïnvesteerd in de uitbreiding van ons distributiecentrum in Alkmaar om de groei van het aantal winkels te kunnen faciliteren."

Succesformule
Dat Vomar Voordeelmarkt nu al 5 jaar op rij een sterke groei laat zien, is een direct gevolg van de formulewijziging naar kwaliteitsdiscounter die het bedrijf vanaf 2015 in gang zette. Deze ‘rode’ formule, waarbij drie garanties (de laagste prijs, de beste kwaliteit en de snelste service) aan de basis staan, is in twee jaar tijd in alle winkels doorgevoerd en in 2017 afgerond.

"Met onze formule laten we zien dat je echt de laagste prijs kunt betalen zonder in te leveren op kwaliteit en winkelbeleving. Ik ben dan ook vol vertrouwen dat we ook de komende jaren dit succes vast kunnen houden en verder kunnen groeien. En dat zowel autonoom met onze bestaande winkels als met nieuwe winkels."

Bron: Vomar

Publicatiedatum: