Marcel Biemans (Coöperatie Hoogstraten):

"Energiecrisis leidt bij ons nog niet tot afname belichte winterteelt aardbeien"

Tholen - Het aanbod aardbeien is momenteel beperkt. "Het is puzzelen om alle klanten van product te voorzien", vertelt Marcel Biemans van Coöperatie Hoogstraten. "We krijgen nu aanvoer binnen van de belichte teelt en de producties zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Ook onze aardbeientelers hebben te maken met de energiecrisis, al zijn de aardbeien een minder energieslurpend gewas dan bijvoorbeeld de kasgroenten. In de winterteelt heeft het nog niet geleid tot een afname van de belichte teelt."

"De vraag naar aardbeien is goed. In deze periode gaat het gros van de aardbeien uit de belichte teelt naar retailers in België, Nederland en Frankrijk. We zien dat steeds meer kopers serieus met de aardbeien uit de belichte teelt aan de slag gaan. Zij kunnen zich hier goed mee onderscheiden ten opzichte van het Spaanse aardbeien", vertelt Marcel. De nieuwe verpakkingsregels in Frankrijk - hoewel er uitzonderingen gelden voor het zachtfruit - zullen volgens hem voor Coöperatie Hoogstraten positief uit kunnen vallen, aangezien de standaardverpakking een kartonnen punnet is.

"Er worden aardige prijzen gemaakt momenteel, maar gezien de kostprijs voor de telers is dit ook wel nodig", besluit Marcel, die aan het einde van de maand een overstap zal maken als operationeel manager van Van Aert Flowers in Breda. "Als zoon van een teler stroomt het tuindersbloed door mijn aderen en toen deze kans bij een teler in de buurt voorbij kwam, kon ik hem niet voorbij laten gaan. Komend jaar dus meer snijbloemen dan aardbeien voor mij."

Met de opvolging binnen Hoogstraten zit het overigens wel goed volgens Marcel. "Mijn opvolger Michiel Vermeiren is net als ik tuinderszoon en heeft de afgelopen anderhalf jaar laten zien verstand van zaken te hebben. Ik heb dan ook het volste vertrouwen dat Michiel het succesverhaal van Hoogstraten Aardbeien verder mee uit zal gaan bouwen!"

Voor meer informatie:
Marcel Biemans / Michiel Vermeiren 
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32(0) 3 3400233
marcel.biemans@hoogstraten.eu
michiel.vermeiren@hoogstraten.eu   
www.hoogstraten.eu     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven