Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Landwinkel Hop & Zo maakt vliegende start

“Klanten zijn op zoek naar producten uit de korte keten”

Tholen - Vaak starten telers en boeren een boerderijwinkel naast hun bedrijf voor de verkoop van hun eigen producten en soms breiden ze die verder uit tot verswinkel. Landwinkel Hop & Zo in Breda werkt andersom. Eerst een winkel en langzamerhand eigen producten in het assortiment opnemen.

De winkel is een driemanschap van de 24-jarige Lotte en haar ouders Liesbeth en Richard. Drijvende kracht achter de winkel is Liesbeth die een droom in vervulling ziet gaan. “Heel mijn leven wilde ik al een winkel starten, maar kon dat gezien de vaak hoge huurprijzen niet realiseren. Toen we een oude varkensboerderij kochten, zag ik wel mogelijkheden voor een boerderijwinkel. We staan dichtbij de agrarische sector. We kochten altijd al zoveel mogelijk producten direct van de teler en boer en zodoende ben ik veel te weten gekomen over wat er allemaal bij komt kijken. Het is ook de reden dat we ons hebben aangesloten bij Landwinkel. Dat is een coöperatie die bestaat uit zo’n negentig boerderijwinkels. Zij zijn allemaal gespecialiseerd in hun eigen product, en de winkels kunnen via de coöperatie bij elkaar inkopen en ondernemers geven elkaar ook advies.”

Hobbymatig worden er Dexter koeien en kringloopvarkens gehouden die leven van voedsel dat niet meer voor consumptie is geschikt en niet worden bijgevoerd. In de toekomst willen ze het vlees van de dieren gaan verkopen in de winkel. Er is ook land om groenten en fruit te verbouwen en te gaan verkopen. Wat zeker in het assortiment komt is hop. “Daarom hebben we gekozen voor de naam Hop & Zo. We gaan hop verbouwen en verkopen en hop leveren aan een plaatselijke brouwerij waarvan wij het bier gaan verkopen”, vertelt Liesbeth.

Dochter Lotte verzorgt de groenten- en fruitafdeling en werk daarbij nauw samen met de firma Postuma AGF. “Wat opvalt is dat klanten het fijn vinden dat we alles onverpakt aanbieden. Ze nemen vaak zelfs niet onze papieren zakjes om producten in te doen maar doen het liefst alles zonder verpakking in hun eigen tas”, besluit Liesbeth.

Hop & Zo opende begin december 2021, vlak voor de lockdown. Het openingsfeest viel daardoor een beetje in het water maar gelukkig konden ze als essentiële winkel wel openblijven. Dat de winkel essentieel is, bleek al snel. “We zitten in het buitengebied maar klanten wisten ons al snel te vinden. Het gaat echt om klanten die op zoek zijn naar eerlijke producten. Er is echt behoefte aan een winkel zoals de onze die producten uit de kort keten biedt. Klanten willen weten waar de producten vandaan komen en geven de voorkeur aan producten uit Nederland. Ze willen ook weten of de telers er een eerlijke prijs voor krijgen en zijn dan ook bereid er wat meer voor te betalen”, besluit Liesbeth.

Landwinkel Hop & Zo
Grintweg 4
4823 ZC Breda
0628566430
info@hopenzo.nl
www.landwinkelhopenzo.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven