Exporteurs van blauwe bessen hebben profijt van duurzame MA- en MH-verpakkingsoplossingen

De zeevrachtverlading van blauwe bessen vanuit  Peru en Chili, de twee voornaamste producerende landen, kost veel tijd en kan naar  veraf gelegen bestemmingen, zoals China, wel meer dan 35 dagen in beslag nemen. Ervoor zorgen dat de blauwe bessen de consument in optimale conditie bereiken is dan ook een hele uitdaging, maar ook in andere landen staan exporteurs voor dergelijke problemen.

Het gevolg is dat wereldwijd steeds meer exporteurs overschakelen op de verpakkingsoplossingen van StePac om zo de kwaliteit van hun blauwe bessen tijdens het vervoer over lange afstanden te waarborgen. 

Ervaring en expertise
StePac is een ontwikkelaar en fabrikant van MA-verpakkings-oplossingen. "Onze AGF- verpakkingsoplossingen zijn ontwikkeld voor behoud van kwaliteit, het verlengen van de houdbaarheid en het voorkomen van verliezen, waardoor zij tevens duurzamer zijn. 

We bieden een breed scala aan innovatieve, duurzame verpakkingsoplossingen en -formaten voor blauwe bessen aan, die ideaal zijn voor de bewaring of verlading van verse blauwe bessen.

Xtend® voorgevormde bulkverpakking
Deze verpakking leent zich bij uitstek voor de handmatige verpakking van los fruit of in clamshells verpakte blauwe bessen. De zakken worden door de klant na verpakking met hitte verzegeld om de optimale versheid van het fruit te bewaren.

De Xtend voorgevormde bulk bag, geschikt voor handmatige verpakking van blauwe bessen

Xflow™ gepatenteerde, praktische flowpackoplossing 
Deze verpakking is ideaal voor blauwe bessen en is een welkom kostenbesparend alternatief voor de traditionele voorgevormde bulkverpakking. Xflow beantwoordt ruimschoots aan de markttrends omdat het verliezen in de hele toeleveringsketen voorkomt, arbeidskosten bespaart en gebruikmaakt van dunnere plastic materialen, die bijna 40% minder plastic dan bulkzakken bevatten. 

Met het Xflow-systeem kan een tray met 12 clamshells via een transportband in een flowpackmachine worden gevoerd, waar deze automatisch worden verpakt met het gepatenteerde Xflow-folie, en vervolgens in een doos worden geplaatst, zoals te zien is op de foto hieronder. Hiermee kan worden bespaard op arbeid, verpakkingsmaterialen en foliekosten, terwijl men tegelijk een aantrekkelijke verpakking kan leveren. Xflow verbetert daarnaast de horizontale luchtstroom in de doos, hetgeen essentieel is voor het behoud van een doeltreffende koeling en koudeketen. 

Xflow-folie is een kostenbesparende, gepatenteerde flowpack-oplossing voor het in bulk verpakken van blauwe bessen

Xgo™ topseal-oplossingen
In de loop der jaren hebben we een verscheidenheid aan topseal-oplossingen ontwikkeld en vernieuwd. Deze beschikken over diverse functionaliteiten, waaronder:

  • Eenvoudige verwijderbare oplossingen voor PET- en PP-schalen
  • Hersluitbare oplossingen voor PET-schalen


Xgo, een fraaie, praktische en hersluitbare verpakkingsoplossing voor de retail

Deze topsealoplossingen voegen in de hele keten, tot aan de eindconsument, waarde toe en verhogen de voedselveiligheid doordat contact met het product tot een minimum beperkt wordt. Met name onze hersluitbare topsealoplossing is een elegante verpakking dat ideaal is voor het verpakken van meerdere porties. Nadat de verpakking opnieuw wordt gesloten, wordt de gewijzigde atmosfeer hersteld en blijft de productkwaliteit ook in de koelkast bij de consument thuis op peil. 

Innovatie en een klantbenadering die een stapje verdergaat
Met onze grondige kennis van de sector onderhouden we langdurige banden met onze klanten en blijven we continu innoveren om oplossingen te ontwikkelen die beantwoorden aan de eisen en trends van de markt. We luisteren goed naar onze klanten en bieden eenvoudige oplossingen voor gecompliceerde problemen in de toeleveringsketen door onze wetenschappelijke kennis op het gebied van post harvest-oplossingen, polymeerverpakkingen en duurzame productiemogelijkheden te combineren.

Ook als het aankomt op ondersteuning laten we niets aan het toeval over. Klanten van StePac kunnen rekenen op een complete klantbenadering, zowel van onszelf als van onze internationale distributeurs. Deze benadering bestaat onder meer uit technische ondersteuning na aankoop, webinars, inspecties en een nauwe samenwerking met stakeholders in de toeleveringsketen om de prestaties te maximaliseren. 

Exporteurs van blauwe bessen kunnen rekenen op waardevol advies met betrekking tot de post harvest-verwerking van fruit om de optimale prestaties van de verpakking te ondersteunen, evenals routine- inspecties wanneer het fruit haar bestemming heeft bereikt. Tijdens dit soort controles worden de uitzonderlijke prestaties van de verpakkingen keer op keer bevestigd. Ook vormen zij het bewijs dat de MH-eigenschappen van onze folies niet alleen de smaak van het fruit behouden en bederf voorkomen, maar tevens de natuurlijke waslaag van de blauwe bessen intact houden. Dit laatste aspect is één van onze meest onderscheidende factoren. 

Voordelen van StePac MA- MH-verpakkingen voor blauwe bessen 
Onze gewijzigde atmosfeer-verpakkingen zijn geschikt voor het verladen van kwetsbare blauwe bessen omdat: 

  • zij de respiratie remmen en de groei van micro-organismen tegengaan door een verlaging van het zuurstofgehalte (O2) en een toename van het koolstofdioxidegehalte (CO2);
  • zij uitdroging en gewichtsverlies gedurende bewaring en transport beperken;
  • zij op ongeëvenaarde wijze condensvorming tegengaan, hetgeen een nog betere zichtbaarheid van het product garandeert, bederf voorkomt en de natuurlijke waslaag onaangetast houdt;
  • zij de houdbaarheid verlengen en productverlies in de keten reduceren. 

Voor meer informatie: 
Hila Nagel
StePac
Tel: +972 4 612 3500
info@StePac.com 
www.StePac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven