Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tim van Haandel, Mulder Onions:

"Goede jaarovergang voor uienhandel, maar de hamvraag is wat er straks gaat gebeuren"

Tholen - De uienhandel heeft een goede overgang naar het nieuwe jaar gehad, constateert Tim van Haandel van Mulder Onions. "Er is sprake van een levendige handel. De feestdagen vielen voor de handel deze keer best gunstig en er is nog voldoende reuring. De extra boot naar Senegal deze week was natuurlijk erg welkom."

"Momenteel doen alle West-Afrikaanse landen nog mee, van Senegal tot aan Congo. Maar ook andere markten doen mee. Zo komt er wat vraag uit Israƫl, al hadden we door het sabbatical year daar al wat eerder vraag van verwacht. Ook de export naar het Verenigd Koninkrijk blijft goed doorlopen. De aanpassingen met betrekking tot de exportdocumentatie zijn soepel verlopen en er is een sterke vraag."

In de prijs zit daarentegen nog weinig beweging. "De baalprijs is erg stabiel, zo rond de 14-15 cent. De hamvraag is of dat ook zo blijft. Ivoorkust en Senegal zullen op z'n hoogst volgende week nog aan de markt zijn en daarmee valt er een prijsdaling te verwachten. Grote vraag is of de boer ook meegaat in de prijsdaling. Als dat niet het geval is, schat ik in dat een aantal kleinere pakstations vroeg zullen sluiten dit jaar. Ook voor rode uien is de markt vrij stabiel. Er is een redelijke voorraad doordat er minder export overzee is geweest."

Voor meer informatie:
Tim van Haandel
Mulder Onions
+31 45 5678706
tim@mulder-onions.com  
www.mulder-onions.com